MARIUS VIZER, în atenţia procurorilor în dosarul lui Alexandru Kiss

| 18 iun, 20:11

Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi fost preşedinte al organizaţiei internaţionale SportAccord, a fost în atenţia procurorilor anticorupţie pentru o posibilă faptă de trafic de influenţă, dar cauza a fost clasată din lipsă de probe.

Aceste informaţii reies din rechizitoriul prin care vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, Alexandru Kiss, a fost trimis joi în judecată de DNA Oradea pentru mai multe fapte de corupţie, transmite Agerpres.

"Cu privire la acceptarea participării SC Cristcom SRL Oradea la selecţia de oferte organizată de SC Electrocentrale SA Oradea, în septembrie 2002, au existat indicii privind comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Astfel, în luna decembrie 2002 şi în luna martie 2003, făptuitorul Blidaru Ioan a dispus ca SC Cristcom SRL Oradea să plătească suma totală de 700 milioane lei (ROL) către Fundaţia Pro Bihor Oradea, controlată de omul de afaceri Vizer Ladislau Marius, existând suspiciunea că plata acestor sume de bani a fost făcută pentru ca numitul Vizer Ladislau Marius să-şi exercite influenţa în favoarea SC Cristcom SRL Oradea, în vederea acceptării participării acestei societăţi la procedura de achiziţie derulată de societatea comercială SC Electrocentrale SA Oradea", se arată în rechizitoriu.

De asemenea, Blidaru Ioan i-ar fi plătit lui Ioan Lascău, la acel moment director general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, un bilet de avion dus întors pe relaţia Budapesta - Dusseldorf şi i-a confecţionat o scară interioară de lemn.

În timpul audierilor, Ioan Blidaru a negat faptul că suma de 700 de milioane de lei vechi, plătită către Fundaţia Pro Bihor, ar reprezenta plata mascată a unor foloase necuvenite, afirmând că sumele de bani au fost achitate doar pentru susţinerea echipei locale de fotbal în prima divizie.

"De asemenea, făptuitorul Blidaru Ioan a negat că scara de lemn şi contravaloarea biletului de avion pentru numitul Lascău Ioan ar fi reprezentat foloase necuvenite remise acestuia pentru că i-a intermediat stabilirea relaţiei cu numitul Vizer Ladislau Marius şi nici nu au putut fi administrate probe în sens contrar", se mai precizează în rechizitoriu.

În această situaţie, procurorii au considerat că se impune clasarea cauzei ce avea ca obiect comiterea de către numiţii Vizer Ladislau Marius şi Lascău Ioan a infracţiunii de trafic de influenţă (...), respectiv clasarea cauzei având ca obiect comiterea de către numitul Blidaru Ioan a infracţiunii de cumpărare de influenţă".

Vicepreşedintele CJ Bihor, Alexandru Kiss, a fost trimis joi în judecată, sub control judiciar, pentru mai multe fapte de corupţie săvârşite în ultimii 12 ani.

Potrivit unui comunicat al DNA, el este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată (patru infracţiuni) şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

În dosar, au mai fost deferiţi justiţiei pentru infracţiuni similare Beniamin Rus, administrator al grupului de societăţi Selina Oradea, Vilmos Laszlo Bojtor, Ferenc Laszlo Miklossy, Ferenc Miklossy şi Gheorghe Ioan Roatiş, administratori ai unor firme.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ