Ministrul de Finanţe din UMBRĂ al PNL, atac NIMICITOR la politicile fiscale ale fostului PDL şi la Klaus Iohannis

| 17 iul, 11:43

Lucian Isar, prezentat în unele medii liberale drept viitor ministru al Finanţelor în echipa guvernamentală pregătită de Cătălin Predoiu, a lansat un atac fără precedent la adresa aripii PDL-iste din noul PNL: „AUSTERITATEA din 2010 a fost o GREŞEALĂ! E nevoie de puţin bun-simţ economic!".

Lucian Isar, fost ministru delegat pentru relaţia cu mediul de afaceri în Guvernul Ponta din partea PNL, consideră că România trebuie să susţină relaxarea fiscală, implicit noul Cod Fiscal. Acesta critică fosta guvernare PDL, despre care spune că „datele privind efectul dezastruos al măsurilor de austeritate din 2010" ar trebui să îi convingă să renunţe la discursul pro-austeritate.

Despre Lucian Isar presa a relatat că formează un cuplu cu nimeni alta decât co-preşedinta PNL, Alina Gorghiu. Isar este, de asemenea, vehiculat în cercurile înalte ale PNL drept una din propunerile liberalilor pentru ocuparea funcţiei de ministru al Finanţelor în Guvernul pregătit în laboratoare de către Cătălin Predoiu. Practic, Isar ar fi omul împins în faţă de Gorghiu să ocupe un fotoliu în guvernul dorit de Predoiu.

În acest context, atacul lansat de Lucian Isar poate fi interpretat drept o lovitură dură dată de aripa vechiului PNL către PDL, promotorul politicilor de austeritate în perioada vizată de analiza acestuia. „Este o curiozitate cum după ce avem deja datele privind efectul dezastruos al măsurilor de austeritate din 2010, promotorii acestora au prins iar curaj. Scăderea salariilor şi creşterea TVA la 24% a fost o greşeala majoră realizată de diriguitori în 2010", arată Isar.

Argumentele lui Lucian Isar îl vizează, indirect, şi pe preşedintele Klaus Iohannis, cel care se opune reducerii TVA de la 24% la 19% prin noul Cod Fiscal. Iohannis a ameninţat zilele trecute că va trimite înapoi în Parlament noul Cod Fiscal, folosind argumente similare cu cele lansate de PDL, în perioada 2010-2012, pentru a argumenta tăierile de salariile şi a împinge România spre o profundă recesiune economică.

„Puţin bun simţ economic le-ar fi spus şi atunci şi acum că relaxarea fiscală şi o sifonare mai redusă a banului public ar fi permis şi Romaniei să treacă fără ani de recesiune şi stagnare, aşa cum a reuşit de exemplu Polonia", subliniază Isar în analiza sa. Rămâne de văzut dacă atacul ministrului de Finanţe din umbră al PNL va ajunge şi la urechile liderilor PDL, respectiv preşedintelui Iohannis, care ar trebui să susţină promulgarea noului Cod Fiscal şi, implicit, să fie de acord cu măsurile de relaxare fiscală cuprinse în acesta.

Citeşte şi: ALINA GORGHIU: PNL va cere o sesiune extraordinară în august pentru VOTUL prin corespondenţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 20:58
Sorin
Ceața - a noatră e !!!
Precum grecii intrară, cu tot cu țară, într-o oarecare formă de faliment, cam așa era s-o pățească și România nostră, în perioada la care faceți referire. Din păcate pentru dvs, am avut o guvernare benefică pentru țară, hulită de mulți care nu știu, încă, ce înseamnă beneficitatea, dar care blamează, ca și dvs, ceea ce a fost bun și nu va mai reveni. Vă doresc să aveți succes în tot ceea ce doriți să faceți.
17 iul, 15:15
sorin
Oportunitate cu totul provocatoare!
Oportunitate cu totul provocatoare! Pentru cei care doresc o metoda revolutionara si sigura de a castiga bani: acum este momentul cel mai potrivit sa incepeti sa castigati, repede, urgent, nu dupa luni sau ani de zile! Actionati si cereti detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ