Alina Gorghiu: Vom avea o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern lipsit de legitimitate

| 18 iul, 18:34

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat sâmbătă, la Târgu Mureș, că există posibilitatea să nu mai fie nevoie de inițierea unei noi moțiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta, pe motiv că PSD ar putea să înțeleagă că, dacă îl va menține pe acesta în fruntea Executivului, ar putea pierde punctele electorale acumulate până acum.

"În toamnă vom avea o moțiune de cenzură împotriva acestui guvern lipsit de legitimitate, la începutul sesiunii (parlamentare — n.r.) vom stabili calendar, temă și când o vom depune. Dar eu am convingerea că există posibilitatea să nu mai avem nevoie de această moțiune de cenzură și nu pentru că Victor Ponta ar înțelege ce înseamnă onoarea într-un gest de demisie, ci pentru că PSD va înțelege că punctele electorale se vor pierde dacă vor sta cu Victor Ponta în fruntea Guvernului, care e piatră de moară pentru ei acum", a afirmat, într-o conferință de presă, Alina Gorghiu, conform Agerpres.

Ea a spus că, până atunci, PNL își va continua rolul de opoziție și va crea în continuare presiune inclusiv prin continuarea campaniei de strângere a semnăturilor pentru demiterea lui Victor Ponta.

"Dacă nu ar fi existat această presiune din partea opoziției, nu ar fi încercat acest teatru ieftin cu demisia de la șefia PSD. A crezut că este un debușeu suficient pentru a elimina sau a mai pierde din presiunea publică, lucru care nu i-a reușit, dar PNL face opoziție în continuare. Avem acea campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Ponta, chiar dacă nu produce efecte juridice așa cum încearcă PSD-iștii să spună public, pentru noi este esențial să comunicăm electoratului din România de ce Guvernul Ponta este toxic. Și sunt convinsă că mulți au înțeles de ce", a explicat Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a arătat că, dacă ar privi doar din perspectiva partidului, ar fi de acord ca Victor Ponta să rămână în fruntea Guvernului până în 2016, întrucât PSD ar intra în disoluție, însă liberalii trebuie să acționeze întrucât la mijloc sunt interesele țării.

"Dacă am fi cinici, am spune să stea până în 2016, dacă aș judeca numai din punct de vedere al Partidului Național Liberal, pentru că fiecare zi a lui Victor Ponta în fruntea Guvernului României face țăndări PSD-ul. Numai că, din păcate, la mijloc este și România. Aceasta este singura problemă pentru care avem toate aceste acțiuni, care ne stau la îndemână ca partid de opoziție, mijloace democratice. (...) Noi, Partidul Național Liberal, cerem și de la Târgu Mureș demisia domnului prim-ministru Victor Ponta pentru că efectiv fiecare zi în care domnia sa se află în fruntea Guvernului face foarte mult rău României. De lucrul acesta s-au convins până și colegii săi din PSD și vedeți pozițiile lor publice. Dar pe noi ne interesează mai puțin ce se întâmplă în PSD, ne interesează ce se întâmplă în România, pentru că domnul Ponta sfidează pe toată lumea, își sfidează propriii alegători, sfidează țara", a declarat Vasile Blaga.

Acesta a ținut să precizeze că nici el, nici Alina Gorghiu nu îl consideră vinovat în vreun fel pe Victor Ponta, "dar și dânsul, ca orice cetățean, trebuie să se prezinte în fața justiției și să își rezolve problemele".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ