Miron Mitrea a cerut amânarea procesului în care este acuzat de corupţie

| 12 ian, 12:58

Miron Mitrea a cerut, luni, instantei supreme sa amane judecarea procesului in care este acuzat de coruptie, sustinand ca vrea sa isi angajeze un nou avocat, solicitarea fiind admisa de magistrati, care au stabilit urmatorul termen in 20 ianuarie.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa inceapa luni judecarea apelurilor din dosarul in care Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale si in care, in 15 octombrie 2014, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Miron Mitrea le-a cerut magistratilor ca amane judecarea cauzei, din lipsa de aparare, motivand ca a incheiat relatiile contractuale cu avocatul care l-a reprezentat pana acum si vrea sa isi angajeze un nou avocat.

Totodata, la primul termen de judecata din apel nu a fost adusa nici IRINA PAULA JIANU, astfel ca instnata a stabilit urmatorul termen pentru 20 ianuarie.

In 15 octombrie 2014, instanta suprema l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000-2004, in prezent deputat PSD, la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe IRINA JIANU in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii.

Instanta l-a achitat pe Mitrea pentru instigare la fals si a mai dispus incetarea procesului penal in cazul sau pentru uz de fals. Prin aceeasi sentinta s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea si a fost mentinut sechestul asigurator pus de procurori.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ