Monica Iacob Ridzi, îndemnată să o toarne pe EBA. VEZI ce a făcut fostul ministru al Tineretului

| 16 feb, 19:28

La ultimul termen din dosarul 2 MAI-Ziua Tineretului, în care Monica Iacob Ridzi a fost condamnată astăzi la 5 ani de închisoare cu execuatare, unul dintre avocaţii celorlalţi inculpaţi a declarat că în urma documentării a ajuns la concluzia că evenimentul a avut drept scop promovarea unei persoane care "a avut mari succesuri la alegerile parlamentare. Este vorba despre EBa".

Iată dialogul dintre avocatul Tiberius Bărbăcioru şi judecătorul ICCJ, Ionuţ Matei, redat de luju.ro.

Avocatul Tiberius Barbacioru: "Domnule presedinte, nu pot să nu fac următoarea constatare: Observ că instanţa de fond a preluat ad integrum logica pe care au fost întocmite acuzaţiile de procurori. Modul necritic în care instanţa a preluat aceste susţineri este eronat. Se reţin lucruri gresşit. Parchetul porneşte de la premiza că Monica Iacob Ridzi hotăreşte să îşi promoveze imaginea şi să folosească evenimentele din 2 mai în scopul promovării sale. Sunt identificaţi organizatorii prin intermediul Ioanei Varsta, organizatori cărora li se promite profitul rezultat din afacere, cu menţiunea că evenimentul este unul simulat. Silogismul parchetului este că evenimentul a fost un simulacru, iar Monica Iacob Ridzi a beneficiat de promovare. Nu Varsta şi nici Ridzi nu puteau decide bugetul pentru MTS. Domnule preşedinte, trebuie să stabiliţi cine decidea bugetul, care a fost mai mare decât în 2008. Există o contradicţie logică: dacă ajungi să faci un eveniment ca să o promovezi pe Monica Iacob Ridzi, bănuiesc că trebuie să fie grandios. Din această perspectivă, evenimentul trebuia să fie grandios, nu un simulacru. Domnule preşedinte, în industria comunicării nu există altă modalitate. Receptia se creeaza din ce raportează Jandarmeria şi organizatorii. Dacă apreciati ca sunt instrumente convingatoare, le veti lua in considerare. Sa spui acum ca de fapt nu s-a intamplat nimic si banii au fost cheltuiti aiurea, nu are logica. Care a fost beneficiarul acestor evenimente? Din câte am observat, a rămas alt personaj ca fiind promovat: un personaj care a avut mari succesuri la alegerile europarlamentare."

Judecatorul Ionut Matei: "La cine vă referiţi domnul avocat?"

Avocatul Tiberius Barbacioru: "Este cunoscută sub numele de EBA."

Judecatorul Ionut Matei: "Toată manifestarea a fost făcuta pentru EBA?"

Avocatul Tiberius Barbacioru: "Dacă urmărim tot filmul, cine avea instrumentele şi pârghiile? Eu ca avocat şi ca persoană care trăieşte în România, nu am văzut altă realitate. A fost bine organizat, de aceea s-a văzut şi distinsa domnişoara. Este singura explicaţie valabilă la care am ajuns."

Citeşte şi: La ce manevre a apelat MONICA IACOB RIDZI ca să scape de PUŞCĂRIE: Viaţa îmi atârnă de un fir de aţă

Ultima replică a Monicăi Iacob Ridzicu privire la pledoaria avocatului Tiberiu Bărbăcioru:

"As incepe prin a va spune ca dincolo de aspectele de natura penala pe care le-au clarificat, sper, avocatii mei, simt nevoia sa fac o precizare fata de ceea ce a spus domnul avocat Barbacioru. Sustinerile sale privitoare la scopul organizarii evenimentului din 2 mai, in sensul in care ar fi fost facute pentru promovarea unei anumite persoane, sunt fanteziste. Nu s-a pus problema promovarii imaginii mele politice sau a altcuiva. Domnule presedinte, nu s-a pus o secunda problema promovarii cuiva. Imaginile in care apare persoana respectiva (n.red. - Elena Basescu) nu sunt de la 2 mai, ci de la 1 mai de la Mamaia, eveniment care a fost organizat de alt minister. Nu am cerut niciodata cuiva sa intervina. Vreau sa fac o scurta precizare, domnule presedinte: Cele doua ordonantari de pe 8 mai 2009 au primit viza de control financiar de la Raileanu de la Ministerul Finantelor Publice pe data de 11 mai 2009. Tot ceea ce am spus la fond si acum, am dovedit cu probe. Am platit in plan politic si personal pentru naivitatea mea si pentru increderea pe care mi-am pus-o in oameni. Problemele medicale pe care le am s-au agravat foarte mult. Din pacate, din cauza stresului, si copiii mei s-au nascut cu probleme de sanatate. In ultimii cinci ani de linsaj mediatic am simtit ca mor cu dreptatea in mana. Nu am absolut nicio implicare si imi doresc sa stie si copiii mei ca mama lor nu a fost o hoata si o corupta. Va rog, domnule presedinte, sa faceti dreptare, sa aveti in vedere toate documentele depuse la dosar care dovedesc nevinovatia mea. In acest moment, viata mea este in mainile dumneavoastra."

Citeşte şi: Monica Iacob Ridzi, CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare. Fostul ministru S-A PREDAT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 11:01
toni
spaga
cat de naiv poti sa fii sa faci puscarie pt o balbaita, inseamna ca a luat si ea o parte din spaga....cati oamnei mai trebuie sa infunde puscaria pt. familia Basescu?
23 feb, 14:05
gheo
raspuns
toti care au furat cu ei.
17 feb, 08:19
Adam
Oferta pentru toate judetele
Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time, sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ