Nume grele de parlamentari care se vor alătura lui Geoană şi Vanghelie

| 20 ian, 09:18

Pe lângă deputaţii PSD care şi-au anunţat deja trecerea în partidul lui Vanghelie şi a lui Mircea Geoană, printre care îl identificăm şi pe Radu Popa, fost consilieral lui Victor Ponta, există şi o listă cu nume grele de parlamentari care ar urma să se alăture. Potrivit informaţiilor pe surse, deputatul PSD de sector 5, Cătălin Croitoru şi senatorul social-democrat de Maramureş, Sorin Bota vor face parte din noua grupare.

În primul rând, Vanghelie îi va chema pe toţi cei pe care i-a propulsat în 2012, în băncile Parlamentului.

În al doilea rând, edilului i se vor alătura mai mulţi deputați nemulțumiți din partidul lui Tăriceanu și din cel al lui Gabriel Oprea. Ar fi vorba de 2-3 parlamentari PLR, nemulțumiți, și respectiv de aproximativ 5 parlamentari din UNPR-ul lui Gabriel Oprea care încearcă să își negocieze ”destinul politic”, iar dacă lucrurile vor merge prost, aceștia vor lua trenul către Vanghelie.

Iată o listă cu parlamentarii care sunt deja cu un picior în barca lui Vanghelie!

1. Deputatul Florentin Gust, fin al lui Mircea Geoană
2. Bogdan Mihăilescu, deputat PSD de sectorul 6. El a devenit omul de casă al lui Marian Vanghelie, încă din 2004, când a trădat PD-ul condus de Băsescu și a trecut de partea PSD și a înclinat balanța în Consiliul Local, în favoarea PSD-ului și a edilului sectorului 5
3. Daniel Chiriță, deputat PSD de București
4. Cristian Rizea, deputat PSD de Brăila
5. Dan Ciocan, deputat PSD de Olt
6. Dumitru Pelican, senator PC- chiar dacă acesta din urmă a precizat că nu intenționează să treacă de partea lui Marian Vanghelie și a lui Mircea Geoană, potrivit informaţiilor pe surse, Dumitru Pelican va face pasul către ”noul PSD”, imediat cum se stabilizează situația.
7. Violeta Tudorie, deputat PSD de București
8. Ion Prioteasa, președinte al CJ Gorj. Acesta este unul din adversarii lui Ponta și este recunoscut ca unul din pilonii echipei lui Vanghelie.
9. Melinte Ion, deputat PSD, fost la PPDD până în luna septembrie a anului 2013, în prezent independent.
10. Tararache Mihai, fost deputat PPDD, până în aprilie 2013, independent în momentul de față. Deocamdată, acesta nu a confirmat trecerea de partea lui Vanghelie, dar, potrivit unor surse politice, acesta ar putea trece de partea edilului sectorului 5
11. Răzvan Ionuț Tănase- fost deputat PPDD, trecut la UNPR în octombrie 2013 și din noiembrie 2014 este deputat independent.
12. Răzvan Rotaru- ales pe listele PPDD, trecut în iunie 2013 la PC, iar din iunie 2014 este independent.
13. Mihai Aurelian- ales pe listele PPDD, independent din luna mai 2013.
14. Ovidiu Ioan Dumitru- deputat PPDD ales în București, independent din mai 2013
15. Blăjuț Ionel Viorel, deputat independet de Iași, ales pe listele PPDD.

Potrivit informaţiilor pe surse, este foarte probabil ca cei mai mulţi dintre parlamentarii menţionaţi să nege informaţiile potrivit cărora ei s-ar alătura formaţiunii conturate de Vanghelie şi Geoană. Acest lucru s-ar întâmpla până când formațiunea celor doi foști lideri PSD va lansa proiectul și va avansa în negocierile cu PNL pentru formarea noului Guvern. În momentul în care ”noul PSD” va fi lansat la apă, iar cei din PNL vor putea demara oficial o negociere cu Geoană și Vanghelie privind votul la o moțiune de cenzură, e foarte probabil ca toți acei parlamentari care infirmă o plecare din rândul actualei majorități parlamentare să își schimbe atunci pozițiile publice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 ian, 18:14
ZVANGELIE HIPODROM
eu fug in gongo ,cu mizileanca
numai nume celebre de groapa lu ouatu !!!!!cam toti au 7-10 clase luate
la seral.ca,ziua,lucrau ca valutisti la scala.mama,ce gasca de urati si
gaunosi la mecla.auzi partid? independent !!!! mai bine.partidul prostilor
supusi lu flanghelie si prostanacul adica PPSFP.EI CE ZICETI ?.mortal de morga rosie.aferim,tolomacilor pungasi de romania.huo,golanilor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ