O nouă DESCOPERIRE măgulitoare pentru România! Cea MAI VECHE AŞZARE din lume este în ţara noastră

| 13 iul, 2014

Potrivit istoricilor, în Oltenia a fost descoperită cea mai veche așezare din lume, care datează de circa 18.000 ani.

Aceeași protocroniști susțin că un târnăcop de miner descoperit pe teritoriul României este cel mai vechi din lume, având 8.000 de ani. Totodată, datarea târnăcopului corespunde cu apariția cei mai vechi activități metalurgice a aramei din lume. Istoricii susțin că pe teritoriul României s-a inventat arcul și au apărut primele furnale din Europa.

Traco-dacii, civilizație anterioară celei sumeriene

Traco-dacii reprezintă cea mai veche, mai numeroasă (180-200 de triburi) și mai înaltă cultură de pe Pământ, anterioară civilizației sumeriene, potrivit lui Augustin Deac, lui Paul Lazăr Tonciulescu, lui Nicolae Densusianu și lui Cornel Bârsan. Traco-dacii puteau fi găsiți în întreaga Europă, dar și în Asia Mică și Africa. Mai mult, istoricii au menționat că de pe acest teritoriu au plecat și s-au format celelalte popoare indo-europene și nu numai. Istoricii îi amintesc pe iranieni, carieni, italici, frygieni, sciiți, cimmerieni, triburile iberice, basci, sarmați, eleni și fenicieni.

Prima școală de sine stătătoare

În jurul anului 1400 Î.C, în Tracia nord-Dunăreană, apare cea dintâi școală cu local de sine stătător din lume, numită Androniconul. Lecțiile erau ținute de preoții Zamolxieni, care predau toate disciplinele universitare începând cu teologia.

Conform mărturiilor rămase posterității lui Platon și Socrate, însuși Pitagora și-a completat studiile la școala Zamolxiană.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 2014
BUREBISTA (DACIA)
LEGEA 43
39. Iată dar calea de început : cumpătarea în toate cele ce faci, ascultarea de bătrâni şi de cei înţelepţi, hărnicia, mulţumirea cu ceea ce ai, ferirea de neadevăr şi de vorbele deşarte, ferirea de ceartă şi de mânie, buna purtare între semeni. Dimineaţa să te trezeşti cu ele, ziua să le porţi mereu în minte, seara să le ai cu tine în somn şi astfel supărarea, lipsa, amărăciunea, neputinţa, boala şi răutatea altora nu se vor atinge de tine.

40. Dincolo de acestea se află iubirea, voinţa, curajul, răbdarea, modestia şi ele ridică omul cu adevărat. Acestea sunt cele ce te apropie de Focul cel Veşnic şi, prin ele, calea ta urmează calea zeilor, dar îngroparea lor te aruncă mai jos de dobitoace. Doar prin ele primeşti adevărata cunoaştere şi înţelepciune, adevărata putere, adevărata bucurie, adevărata bogăţie, rodnica şi trainica lucrare.

43. Nu este uşoară cărarea zeilor, dar nu uita nici o clipă că omul poate cuprinde în iubirea sa mai mult decât poate cuprinde în ura sa, căldura se ridică mai mult decât poate coborî frigul, cel ce este deasupra vede mai multe decât cel ce este dedesupt, uşorul se întinde mai mult decât se întinde greul, lumina răzbate mai mult decât poate răzbate întunericul, puterea care uneşte este mai mare decât puterea care desparte.
13 iul, 2014
budz valerica
zamolxe
daca am face o noua scoala ZAMOLXIANA ,SA REEDITAM TRECUTUL NOSTRU FRUMOS ar fi minunat.. ce ziceti?
19 dec, 2014
virgil
asaaa...... fara manele? nu cred ca se poate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ