Orban: Nu a existat o discuție în PNL despre numirea lui Ungureanu

| 25 iun, 14:27

Liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban, a declarat joi că nu a existat o discuţie în PNL cu privire la desemnarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, punctând că este atributul şefului statului să facă această nominalizare, iar liberalii vor susţine această candidatură.

 

"Nu a existat o discuţie. Este atributul preşedintelui de a propune directorul SIE. Nu era necesar un vot în Biroul Politic (n.r. al PNL), pentru că nu este o funcţie politică. Dacă era ministru sau reprezentant într-o instituţie publică era nevoie de un astfel de vot, dar pentru directorul SIE nu este necesară o astfel de dezbatere. Este atributul preşedintelui care l-a nominalizat pe Mihai-Răzvan Ungureanu şi grupurile PNL vor susţine această candidatură", a spus Orban, la Parlament, citat de Agerpres.

El a susţinut că, în contextul în care vor exista "tertipuri procedurale", PNL va cere sesiune extraordinară pentru votul în cazul propunerii ca Mihai-Răzvan Ungureanu să devină director al SIE.

"Dacă sunt tertipuri procedurale s-ar putea să apelăm şi la această metodă de convocare prin intermediul a patru membri de la Cameră şi a cinci membri de la Senat, dar eu nădăjduiesc să nu fie necesară această procedură de convocare, pentru că nu văd niciun fel de temei constituţional sau regulamentar pentru a se apela la această procedură", a afirmat liberalul.

Orban a indicat că joi sau cel târziu vineri cei doi preşedinţi ai Camerelor ar trebui să ajungă la o concluzie şi să anunţe convocarea Birourilor permanente reunite.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat miercuri pe Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al SIE, transmiţând în acest sens o scrisoare preşedinţilor Camerelor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 14:53
comisarul.ro
Gândacii puhavi și cu gura mare ai lui Ponta, atârnători prin studiouri, unde plescăie rahat, și ornitorinci în călduri pe Facebook, prosperă în draci. Că tot au fost alegeri. Și s-au vânturat sume uriașe de bani. Scoși de la teșcherea de alde Ghiță, Vâlcov și alte lighioane penale. Unuia dintre cei mai indigești gândaci, Mirel Palada, tocmai i-a răsărit în declarația de avere un apartament de 160 mp. Din salariul de fătălău de la Guvern, probabil! Glumeam, oameni buni. Din salariu, Palada de-abia își plătește abonamentul la bazinul de lux unde face tumbe strengărești cu băieții...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ