Pasiunile de nabab ale lui KLAUS IOHANNIS. Primarul Sibiului iubește casele și limuzinele de lux

| 05 aug, 2014

Klaus Iohannis face de plăcere drumul dintre Sibiu și București, la bordul unui automobil BMW ultimul răcnet, pe care primăria Sibiului ‘l-a primit’ în baza unui contract suspect de ilegalități. Dan Șova îl acuză pe edilul Sibiului de acceptarea de “mită mascată” și îl provoacă să explice proveniența bunului.

Klaus Iohannis avere. Invitat luni seară la o dezbatere în platoul unei televiziuni, Dan Șova a vorbit despre posibila mită pe care a acceptat-o primarul Klaus Iohannis. „Klaus Iohannis se plimbă de la București la Sibiu cu BMW-ul pe care nu a dat bani. Este o mită mascată. Domnul Klaus Iohannis poate să mă dea în judecată. A fost făcut un comodat. O firmă privată a dat prin contract de comodat unei primării două mașini în care singurul beneficiar la utilizare este domnul primar Klaus Iohannis, candidat la președinție. Dacă vrea cineva să-mi demonstreze că nu este o mită mascată... poate să o facă", a spus purtătorul de cuvânt și vicepreședintele PSD.

Dan Șova a mai precizat că nu mai există niciun astfel de caz la o altă primărie din România și că Direcția Națională Anticorupție ar trebui să se sesizeze și să ancheteze un asemenea contract suspect al unei instituții a statului. “Este o mită care trebuie cercetată de DNA”, a cerut vicepreședintele PSD.

Un lucru pe care îl au în comun mai toți politicienii de dreapta, începând cu Traian Băsescu, Vasile Blaga, dar și primarul Sibiului, este că toți au averi imposibil de justificat, agonisite – chipurile! – din veniturile încasate din bani publici. Toți cei de pe dreapta se bat cu cămămida în piept că ei fac și dreg pentru mediul privat, în timp ce toți sunt complet străini de ce înseamnă să lucrezi în mediul privat. Și chiar și dintr-așa o pădure de uscături, Klaus Iohannis tot reușește să iasă în evidență, acesta adunând șase imobile, și multe dintre acestea vile în toată regula, dintr-un salariu de profesor, din meditații, iar mai apoi din salariu de inspector școlar sau de primar.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS candidat. De la preşedinte jucător, la preşedinte absent?

Klaus Iohannis declaraţie de avere. Pe lângă cazul contractului dintre firma de automobile și Primăria Sibiu, unde DNA trebuie să facă o cercetare, întreaga avere a lui Iohannis ar trebui să îi bată puțin la ochi pe inspectorii ANI, pentru că, dacă un profesor de fizică din Sibiu poate aspira în mod legal la asemenea proprietăți și bunuri de valoare, vor fi cozi nemaiîntâlnite la înscrierile pentru examenele de titularizare în anii următori.

Iohannis nu își poate ascunde avuția la infinit în spatele mitului ardeleanului chivernisit sau al neamțului muncitor, atât timp cât povestea lui seamănă mult mai bine cu mitul, mult mai recent, al baronului local – prieten cu toată lumea. Din anul 2000, de când conduce fără niciun fel de opoziție municipiul Sibiului, Iohannis a profitat – ca oricare alt primar care se crede veșnic pe moșia sa – de orice act pe care l-a avut de semnat, de orice teren pe care primăria l-a vândut sau împrumutat și de tăcerea celor din jurul său. Edilul Sibiului a pierdut procese din cauza modului în care a intrat în posesia imobilelor sale, prin acte false și moștenitori inventați, iar acest ultim caz, reclamat de purtătorul de cuvânt PSD, îi poate trage serios frâna de mână primarului în cursa lui spre Cotroceni.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 aug, 2014
Adevarul despre BMW
Adevarul despre BMW
Legat de BMW si modul in care sunt furnizate aceste autoturisme in anumite directii, poate ne lamuresc cei de la Automobile Bavaria in frunte cu Dl Schmidt si despre tipul contractului încheiat in 2012, in baza căruia Dl Primar General al Capitalei Sorin Oprescu a beneficiat la randul sau de un autoturism nou BMW seria 5, de care acesta s-a folosit pe parcursul campaniei sale electorale. Cum poate fi oare interpretat si acest aspect de catre opinia publica ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ