ANDREI PLEŞU: Campania, iarmaroc perpetuu, candidaţii sar cu paraşuta, fac cadouri, au funcţii misterioase

| 25 sep, 2014

Andrei Pleşu a calificat, joi, la Gândul Live, campania electorală drept "un iarmaroc perpetuu", în care candidaţii vor să cucerească publicul prin saltul cu paraşuta, prin funcţii misterioase gen SIE, prin pomeni de tipul autobuze şi bani pentru biserici.

"Ideea că publicul se cucereşte prin saltul cu paraşuta, prin funcţii misterioase gen SIE, de pomeni electorale să nu mai vorbim, fac candidaţii cadouri de tipul ăsta: autobuze, bani pentru biserici este o situaţie unică în lume. Sigur că sunt campanii electorale, dar genul ăsta de iarmaroc perpetuu, asta nu există", a spus Pleşu.

El a mai arătat, la Gândul Live că oricare dintre candidaţi ar ajunge în turul doi va avea votul său, în afară de Victor Ponta,precizând că nu are nicio simpatie deosebită pentru niciun candidat, dar că "oricare pare mai adecvat, mai liniştitor decât Victor Ponta".

Despre Elena Udrea, Andrei Pleşu a spus că este "o femeie inteligentă, cu anumite înzestrări", dar se întreabă de ce vrea ea să convingă electoratul "dându-se cu paraşuta sau cu tiroliana".

"Am avut de a face cu doamna Udrea la Cotroceni, nu cum se spune în folclor, care e aberant, pot să confirm că e o femeie inteligentă, cu anumite înzestrări, am văzut câteva emisiuni, a avut prestaţii onorabile, nu se înfurie. De ce vrea ea să ne convingă dându-se cu paraşuta sau tiroliana?", a spus Pleşu.

El a mai arătat că are tot respectul pentru prestaţia "remarcabilă" profesională a Monicăi Macovei, ca ministru al Justiţiei şi europarlamentar, dar cea electorală este "fragilă" şi "nu e genul ei".

"Prestaţia ei este fragilă, nici nu s-a născut, nici nu are exerciţiu. Trebuie să ai o coerenţă cu propria natură. Am văzut o lansare în care făcea glume, arăta o oglindă, o pisică, nu e genul ei", a adăugat Pleşu.

Andrei Pleşu a declarat că are "o înclinaţie" spre candidatul Klaus Iohannis şi căl-ar vota în turul doi "fără ezitare", deoarece s-a "săturat de stilul zglobiu, de băieţii care clămpăne imediat, care sar la bătaie, la beregată" şi îi este dor de "un preşedinte care vorbeşte minimal".

La rândul său, Cristian Tudor Popescu a spus că este o adevărată binefacere să audă vorbind pe cineva cu ipoteză, concluzie şi demonstraţie, iar Iohannis are logică, dar, din păcate, a rostit cuvântul "politruc" fără să-l interpreteze, iar apoi "a dat din gard în gard" când a spus că voia să facă un test.

Despre candidatura lui Teodor Meleşcanu, Cristian Tudor Popescu a afirmat că este "complet neserioasă".

"Domnul Meleşcanu a stat băgat la SIE doi ani şi ceva şi după aceea apare adresându-se unei naţiuni de pitecantropi: am venit să candidez la Preşedinţie", a subliniat Popescu.

El a mai arătat că acesta a venit "din senin să candideze şi acest lucru este o bătaie de joc".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ