PNL cere Guvernului să prezinte impactul bugetar al măsurilor din noul Cod Fiscal

| 23 iun, 12:11

PNL cere Guvernului să prezinte impactul bugetar al măsurilor din noul Cod fiscal care urmează să fie votat miercuri de Legislativ, anunţă prim-vicepreşedintele liberal Andreea Paul, transmite Agerpres.

 

Ea arată că PSD s-a opus marţi, prin votul dat în Comisia de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor, să prezinte impactul bugetar al măsurilor de relaxare fiscală din noul Cod fiscal înainte de votul final din plenul Parlamentului.

"Acest lucru dovedeşte că partidul condus de Victor Ponta este complet dezinteresat de punerea în aplicare a acestor măsuri", spune Andreea Paul.

Deputatul PNL susţine că pachetul de măsuri de relaxare fiscală este unul foarte consistent, context în care PNL cere public Guvernului să prezinte: impactul bugetar pentru fiecare măsură în parte - şi per total (nominal), şi ca procent din PIB, modul cum se va ajusta bugetul în mod sustenabil şi respectând obligaţiile asumate de România în Compactul Fiscal (nominal şi ca procent din PIB pentru fiecare măsură compensatorie avută în vedere în parte şi per total), programul de convergenţă pe care România este obligată să-l retrimită Comisiei Europene cu proiecţiile pentru următorii trei ani în noile condiţii de relaxare fiscală.

"Este nevoie de aceste clarificări din partea Guvernului României înainte de votul final de mâine din Camera Deputaţilor", conchide Andreea Paul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ