Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă sesizarea PNL în cazul lui Dan Şova

| 24 iun, 11:57

CCR a respins miercuri, cu majoritate de voturi, ca inadmisibilă sesizarea PNL privind votul din Senat în cazul cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

În 8 iunie, liberalul Cătălin Boboc a anunţat că senatorii PNL au atacat la CCR hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului din 2 iunie referitoare la reluarea votului în cazul Şova.

"Aşa cum am spus de la început, din luna martie, PSD a tratat acest subiect într-un mod abuziv. Iată că evenimentele din ultima perioadă ne lămuresc, dacă vreţi, din ce cauză domnul Ponta şi PSD au fost interesaţi să prelungească şi ar fi făcut-o în continuare dacă noi nu făceam acea presiune în sensul respectării legii. Din păcate, ei au forţat din nou Regulamentul şi toate prevederile pe care noi ne bazăm, tratând cu lipsă de respect, dacă nu cu aroganţă, legislaţia din ţara asta. Aşteptăm ca membrii CCR să se pronunţe şi noi suntem încrezători că rezultatul va fi acela că prin votul repetat sau prin interpretarea (votului - n.r.) din prima hotărâre dată de Senat, practic, conducerea Senatului a creat un alt efect juridic", a afirmat Boboc.

Senatorul PNL Marinică Dincă a explicat că, prin contestaţia depusă, PNL solicită să se respecte dispoziţiile constituţionale pe care CCR le-a invocat în decizia referitoare la hotărârea din 25 martie a Senatului.

Citeste si: ZI DECISIVĂ: Curtea Constituţională discută miercuri sesizarea PNL în cazul Şova

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 iun, 12:02
dan sova
traiasca CC si mirul dnei judecatoare...
aceste 2 institutii salveaza Romania
multumesc din inima si lui Gruia Stoica...stie el de ce

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ