UPDATE PNL şi partidul lui Mircea Geoană au bătut palma. Care sunt planurile de atac

| 30 apr, 13:01

Partidul Național Liberal și Partidul Social Românesc au semnat joi un protocol de colaborare politică și parlamentară care prevede la primul punct formarea unei majorități parlamentare în perspectiva adoptării unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ponta și pentru susținerea învestirii unui nou guvern.

Potrivit documentului semnat, la Senat, de copreședintele PNL Vasile Blaga și președintele PSRO, Mircea Geoană, durata protocolului se întinde pe perioada actualei legislaturi parlamentare, însă există posibilitatea prelungirii acestuia și pentru legislatura 2016-2020.

Un alt punct ce se regăsește în protocolul PNL-PSRO vizează formarea unui Consiliu Consultativ, în care ambele forțe politice să aibă un număr egal de reprezentanți, "cu scopul de a dezbate problemele politice de pe agendă și de a conveni poziții comune ale celor două partide".

Instituirea unui mecanism de cooperare parlamentară pentru stabilirea unor poziții comune privind sistemul electoral, finanțarea și reforma partidelor, modificarea Constituției, regionalizarea și reorganizarea administrativ-teritorială, precum și pentru elaborarea unor inițiative legislative și măsuri pentru sprijinirea populației și mediului de afaceri — sunt alte obiective ale celor două formațiuni politice semnatare.

"De asemenea, se va realiza un mecanism de colaborare pentru stabilirea unei agende convenite de părți în Senat și Camera Deputaților pentru adoptarea unor hotărâri și poziții comune privind inițiativele legislative aflate în procedură parlamentară și a celorlalte probleme aflate pe ordinea de zi a plenului sau a Birourilor permanente ale celor două Camere.

Părțile se vor coordona și în privința modificării regulamentelor celor două Camere, în scopul reflectării dinamicii politice și a nevoilor de funcționare a structurilor parlamentare", se mai arată în textul protocolului.

În document se face precizarea că va fi instituit și un mecanism de soluționare a disputelor între membrii PNL și PSRO, iar denunțarea protocolului se va putea face numai cu acordul părților implicate.

"Intenția de denunțare se notifică celeilalte părți cu minim o lună înainte", stipulează protocolul PNL-PSRO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 apr, 15:11
liviuioan
BULDOGUL ; pensat ;
--cuVANTU dat intr-un cerc restrans--MAREAN stie de ce dar mai este mult ca REALITATEA--sa corespunda planului initial prin filiera araba--nema MONEY .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ