Ponta: Marţi merg în judeţul Teleorman

| 21 apr, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat că, marţi, se va afla şi el în judeţul Teleorman, pentru a stabili modul în care Guvernul poate interveni în zonele afectate de inundaţii.

"În Teleorman, unde a fost cel mai rău, este vicepremierul Dragnea, o să merg şi eu mâine acolo, pentru că rolul meu trebuie să fie doar atunci când este nevoie de alte instituţii decât cele ale dumneavoastră. În rest, sunt procedurile standard, eu nu vin să vă încurc, vin să vă mulţumesc doar, la final, dar acolo e nevoie de intervenţia de la Apele Române şi de sprijin financiar, pentru că este vorba de nişte diguri care înţeleg că au cedat. O să merg acolo să asigurăm toate resursele necesare şi intervenim imediat ce condiţiile meteorologice ne permit", a spus Ponta, prezent la centrul de comandă de la Ministerul de Interne.

El a mulţumit membrilor echipei de comandă de la Ministerul de Interne şi persoanelor care au acţionat pe teren în aceste zile în zonele inundate şi a arătat că îşi doreşte ca sistemul de intervenţii în situaţii de urgenţă creat de Guvern să funcţioneze automat în astfel de cazuri, fără să fie nevoie de premier sau vicepremier. El a apreciat totodată că intervenţia din aceste zile s-a dovedit eficientă, deoarece au fost salvate alte vieţi omeneşti şi bunuri.

"După ce trecem iarăşi peste hopul ăsta, dacă e ceva ce nu a funcţionat, o să vă rog pe toţi cei implicaţi să îmi spuneţi, dacă este cazul să sancţionăm pe cineva, dacă este cazul să adaugăm ceva la sistemul nostru de lucru. Eu cred că suntem în direcţia bună şi foarte bună pentru a avea un sistem al statului care să intervină în situaţii de acest gen care vor exista tot timpul", le-a mai spus Ponta membrilor comandamentului.

Potrivit datelor furnizate, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, un număr de 30 de persoane sunt în continuare izolate în satul Beuca, din cauza apelor. Pompierii au evacuat din calea viiturilor 117 oameni care locuiesc acum la rude.

Bilanţul inundaţiilor provocate de revărsarea râurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea şi Câinelui şi a afluenţilor acestora arată că 131 de case au fost inundate în localităţile Tătărăştii de Jos, Necşeşti, Ciolăneşti, Beuca Vîrtoape, Balaci, Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Frumoasa.

Apele au intrat, de asemenea, în 317 curţi şi 685 de anexe gospodăreşti, afectând peste 37 kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judeţene şi doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugând, de asemenea, 35 de podeţe.

Apa bălteşte pe suprafeţe întinse de teren, luni fiind inundate 1.068 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fâneţe şi păşuni şi 224 hectare de pădure.

În ultimele zile, pompierii au evacuat peste 700 de animale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 apr, 2014
dottore victoras
Cu barcuta pe ulita...de viorel pionta
Cu Morar sau cu Monica Macovei , cu oameni ca astia scapam tara si pe Romani de HOTI si de snapani!!!
Ponta care nici macar ,,nu se dezice de hotii stransi in jurul lui si-al lui voiculescu" n-are de gand sa faca ordine..si nici nu poate! Baronii PSD sunt mai puternici decat el si chiar l-au facut prizonierul lor!!!
Cu oameni ca Morar sau Macovei HOTII dau din colt in colt ca sa scape!!!
Doar daca Ponta, voiculescu si trusturile lor mafiote sa mai reusesca sa-i prosteasca pe Romani ca sa-i aleaga...doar asa mai scapa!! in rest LEGEA si PUSCARI-ai mananca!!!
oamenii s-o lase mai moale cu Antena 3 si Romania Tv ,trusturile lui voiculescu si ghita care cu mercenarii lor gen gadea, badea, ursu, razvan popescu, ciutacu, ciuvica, oana stancu, dana grecu, cretuleasca, striblea...si alti pitecantropi si psudojurnalisti aflati in slujba inculpatilor penali...oamenii sa nu-i mai aleaga, sa nu se mai lase pacaliti de HOTI si sa-i lase sa-i judece LEGEA!!!!
Toti baronii astia milionari in euro ne-au furat pe noi toti!!! Sa-i lasam pe mana legii si averea lor sa fie redata Romanilor!!!
Daca li s-ar confisca averile la hoti ca mazare, nicusor constantinescu, bunea stancu, dragnea, oprisan...pensiile oamenilor necajiti ar creste cel putin de trei ori!!!
Peste 100 de miliarde de Euro sunt in buzunarele HOTILOR dar le platim noi toti.
Nu-i mai alegeti si nu mai faceti zid ca sa-i aparati oameni buni!!!!
Nu va mai lasati mintiti si manipulati de televiziunile hotilor. Antena 3 si Romania Tv!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ