Predoiu dă tonul în măcelul PNL-PDL pentru desemnarea candidatului pentru Cotroceni

| 05 iun, 2014

Dreapta băsistă și cripto-băsistă are mai mulți pretendenți la președinție decât simpatizanți. Unul din visătorii care bate monedă fără nicio modestie pe propriile ”merite prezidențiale” este veșnicul mercenar tehnocrat Cătălin Predoiu.

Acesta, după ce și-a sacrificat într-un final neutralitatea politică, constată în momentul de față că este înlăturat fără fasoane și aruncat pe un raft prăfuit de planurile șefului său pe linie de partid, Vasile Blaga. Predoiu știe foarte bine că va fi repede uitat, dacă nu iese din conul de umbră în care a fost aruncat prin ”bunăvoința” buldogului și din cauza conjuncturii politice extrem de aglomerate ce pune accentul pe alte personaje. De aici izvorăște disperarea cu care vicepreședintele PDL se scoate singur la licitație, ca pe o mare valoare destinată să ajungă negreșit pe poziția de șef al statului la Cotroceni.

Conform lui Predoiu, nepăsător că astfel se alătură lui Boc și Macovei, refractari la fuziunea cu liberalii, el ar fi cel mai bun președinte pentru că altfel ”Fără o contrapondere la PSD, tabla de şah a politicii se va dezechilibra şi va crea un deficit de democraţie. Este posibil să asistăm la o contraofensivă a baronilor contra Justiţiei, dacă PSD va câştiga Preşedinţia".

Că instituția prezidențială este neavenită în ceea ce privește mecanismele de funcționare ale Justiției, prea puțin contează pentru ambițiosul arivist politic. Predoiu copiază exact ce a văzut la Băsescu, care astfel se dovedește modelul prezidențial bun de admirat și urmat.

Dacă Băsescu s-a urcat cu bocancii pe principiile Justiției și independenței magistraților, acuzându-i cum i-a venit la gură încă din 2005, că nu judecau cum își dorea președintele și că îndrăzneau să refuze dosarele improvizate defectuos și înscenările juridice ale ”echipei de elită” a procurorilor lui Băsescu, Cătălin Predoiu consideră că este cazul să perpetueze aceleași practici, ca să nu ajungă Justiția, chipurile, pe mâna baronilor roșii.

Dar ce crede fostul ministru al Justiției că nu vedem și nu înțelegem este că, de fapt, teama băsiștilor este că – dimpotrivă- încet, încet vor ajunge la rând și dosarele lor, adunate în sertare încuiate, cu sutele, prin bunăvoința președintelui care nu a permis anchete și procese în care să fie anchetate numele mari ale guvernărilor trecute, deși despre prejudiciile colosale ale acestora știa deja atât presa cât și opinia publică, mai puțin procurorii care, suferinzi fiind de orbirea selectivă poruncită de la Cotroceni, nu vedeau sutele de sesizări ale inspectorilor Corpului de control al premierului și nici pe cele ale Curții de conturi, la o adică... Deci, pe pretendentul la Cotroceni Predoiu asta l-am întreba: cum ar scăpa, ca președinte, Justiția de sub influența celui care-i protejează pe băsiști și pe baronii portocalii ai PDL?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 iun, 2014
cantautor
ppdd-salveaza Romania
"vensnicul" ce inseamna dle Sultanescu?
analfabetism...scoala de stiinte politice?
mie nu-mi place de Predoiu,ca iese macel...
mie imi place de DD si de Ponta
la ei nu iese macel
ei chiar sunt la macelarie(DD in curand, cu acte)
o sa fie minunat,DD isi va pune in aplicare planul lui economic in 100 de puncte..
cu cat vor rezolva mai multe puncte se vor da discounturi(ca in reclame)
Ponta si Dragnea vor fi de acord...vor alerga dupa puncte
punctele vor inlocui banii
este evident ca programul economic facut de academicienii din PPDD(intre care Tolea si Magda) este unul fara cusur..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ