Predoiu: Ponta n-a înţeles nimic din vizita lui Nuland. PDL ia măsuri faţă de USL pe teme de justiţie

| 13 ian, 2014

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat, luni, că declaraţiile premierului Victor Ponta în legătură cu vizita Victoriei Nuland la Bucureşti arată că acesta nu a înţeles absolut nimic din această vizită, precizând că PDL va lua o serie de măsuri faţă de Guvern pentru apărarea Justiţiei.

"Văzând declaraţiile premierului de aseară, consider că nu a înţeles absolut nimic din vizita doamnei Nuland la Bucureşti, consider că nu a înţeles absolut nimic din toate eşecurile pe care le-a suferit Guvernul în ultima perioadă şi este dovada clară că trebuie să ne continuăm această opoziţie faţă de Guvernul Ponta, faţă de majoritatea USL pe temele legate de statul de drept şi de justiţie", a precizat Cătălin Predoiu, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Predoiu a spus că PDL va discuta o serie de măsuri faţă de Guvern pentru apărarea justiţiei şi a statului de drept.

"În şedinţa de astăzi a BPN vom dezbate o serie de măsuri care să vizeze opoziţia noastră faţă de Guvern pentru apărarea justiţiei şi a statului de drept", a adăugat Predoiu.

Premierul Ponta afirmă că nu s-a întâlnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programată o vizită privată de trei zile în Italia şi că tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucureşti este confidenţială, iar Corlăţean era îndreptăţit să exprime poziţia.

El a arătat, la Antena 3, că în vizita în Italia, programată dinainte, a fost însoţit de soţia sa şi s-a întâlnit cu liderul partidului de guvernământ italian, în contextul în care la Roma urmează să fie organizat, peste o lună, Congresul Partidul Socialiştilor Europeni, unde va fi nominalizat şi candidatul pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene.

"În primul şi în primul rând, aveam programată dinainte de Anul Nou o vizită privată în Italia. Am fost, deci, în Italia cu soţia mea, ocazie cu care însă m-am întâlnit şi cu omologul meu, liderul partidului de guvernământ din Italia, pentru că, peste fix o lună, la Roma, va fi Congresul Partidului Socialiştilor Europeni în care se desemnează candidatul pentru Comisia Europeană, pentru preşedintele Comisiei Europene", a spus Ponta.

Premierul a arătat totodată că ştia care este subiectul principal pentru care oficialul american vine la Bucureşti şi că acest subiect a fost discutat şi la ultimul Consiliu de Apărare a Ţării (CSAT), fiind nepublic, confidenţial şi pentru care ministrul de Externe, Titus Corlăţean, este cel mai îndreptăţit să exprime punctul de vedere al Guvernului.

Asistentul secretarului american de Stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, a efectuat, vineri şi sâmbătă, o vizită la Bucureşti, în cadrul căreia a fost primită la Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu şi s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, dar şi cu membri ai societăţii civile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ