Previziune SUMBRĂ pentru Ion Iliescu și Dan Voiculescu: 2015 este sfârșitul erei DINOZAURILOR din politcă

| 17 ian, 14:16

Anul 2014 a consfințit ieșirea din peisajul politicii românești a unor lideri care au stat la baza jocurilor politice, a deciziilor care au influențat soarta României în ultimii 25 de ani. În 2015, după cum a început anul, e posibil să asistăm la ieșirea din scenă a tot mai multor astfel de „dinozauri” politici.

Probabil cel mai greu nume din această listă este cel al lui Ion Iliescu. La finalul lui 2014 în PSD s-a creat un curent împotriva fostului președinte al României. Acesta a fost acuzat de mai mulți membri din partid că ar fi simbolul care leagă PSD-ul de ideea de comunism și că ar trebui să se retragă, scrie PSnews.

Totuși, reacția unor grupuri din PSD la adresa lui Ion Iliescu l-au determinat pe președintele de onoare al social-democraților să facă un pas în spate. Aparițiile publice ale acestuia au devenit inexistente, la fel și participarea sa la ședințele partidului.

Al doilea nume greu de care camarazii săi politici ar vrea să se descotorosească, ar fi cel al lui Dan Voiculescu. Partidul Conservator, condus momentan de Daniel Constantin, a fost opera lui Voiculescu, însă încarcerarea sa a făcut ca bătăliile interne să ia amploare în partid. Influența lui Voiculescu în acest moment nu mai este aceiași ca atunci când era în libertate. Pentru Daniel Constantin, ieșirea din scenă a lui Voiculescu ar fi extrem de benefică, în condițiile în care este ținta familiei sale și i se vrea capul.

Citește și: BOMBA care SCHIMBĂ scena politică! Ce DECIZIE au luat Traian Băsescu și Elena Udrea


Lista „marilor” oameni politici post-decembriști care au ieșit sau urmează să iasă din viața politică este completată de fostul premier al României, Adrian Năstase. După sentința pe care a primit-o și după eliberarea condiționată, Năstase se rezumă la a scrie pe blog și pe Facebook. Acolo se văd gândurile sale politice, însă aparițiile publice au devenit de domeniul trecutului. În cazul său, interdicțiile date de instanță au cântărit destul de mult în ieșirea bruscă din politică.

Cel care trebuia să candideze, cu șanse mari la Președinția României, a ajuns să fie în acest moment un simplu senator, despre care nu prea se mai știe nimic. Crin Antonescu, după demisia din fruntea PNL, a Senatului, după ruperea USL, a ajuns să fie amintit în treacăt numai în declarațiile publice de colegii săi din PNL sau de către alte personalități din spațiul public. În cazul lui Antonescu, pierderea susținerii în partid a cântărit cât ieșirea din viața politică mare. La ora actuală nu prea se întrevăd șanse ca acesta să revină „la butoane”.

Un alt greu al politicii care a spus „adio” acestui domeniu este fostul strateg al PSD, Viorel Hrebenciuc. Dosarul restiturilor de păduri în care este implicat l-a determinat pe Hrebenciuc să își dea demisia din Parlament, să se pună la dispoziția justiției, care l-a pus în arest preventiv, distrugându-i astfel orice vis măreț pe care îl avea pregătit pentru politică.

Deocamdată asistăm și la o situație incertă în cazul unui politician care a jucat un rol esențial în România ultimilor 10 ani. Traian Băsescu nu s-a decis până în acest moment în privința viitorului său politic. Toate speculațiile dinainte de sfârșitul mandatului nu s-au mai adeverit, apărând noi speculații imediat după Anul Nou. Acestea spun că Traian Băsescu ar urma să înființeze un nou partid sau fundație, că ar putea să se alăture PMP, etc.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 21:00
Alex One
Prostie contagioasa
Cand esti tampit dai vina pe comunism. Ce influenta mai poate avea Iliescu avand in vedere ca functia pe care o ocupa este onorifica ?Cum ar putea impune un punct de vedere personal daca nu mai are nici vechii colaboratori ? Isi mai da si el cu parerea ca mama mare cine vrea sa-i urmeze sfatul ,treaba lui, cine nu, nu, sal'tare taica si noroc ! Dar cand esti indopat la minte cel mai usor este sa dai vina pe altul, pe altceva, orice numai sa nu recunosti ca esti limitat si n-ai viziune.
18 ian, 09:06
cetateanul echidistant
MIRARE
dar ce viziune a avut tata Ilici? Ce bine a facut el Romaniei? Sau i se potriveste epitaful lui Richelieu: raul pe care l-a facut, l-a facut bine si binele pe care l-a facut, l-a facut rau!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ