PROBA că banii din şpaga MICROSOFT au ajuns la Elena Udrea. VEZI câţi bani a luat

| 05 feb, 11:41

Probele în baza cărora DNA cere aviz pentru arestarea ELENA UDREA ar fi reprezentate de circuitul banilor în conturi, de interceptări și de denunțuri în dosarele "E-România" și  "Microsoft", în ultimul fiind  acuzată că a luat mită 500.000 de euro de la DINU PESCARIU.Unul dintre denunțătorii ELENEI UDREA este DINU PESCARIU, care, de altfel, l-a denunțat și pe fostul ei soț, DORIN COCOŞ. Între alți denunțători s-ar afla  şi GABRIEL SANDU.

Elena Udrea este suspectată de fapte penale în două dosare: în dosarul "Gala Bute"(în care intră și proiectul "Ski pentru România")  în dosarul "Microsoft", dar și în proiectul "e-România". De asemenea, UDREA este suspectată că a cerut mita de 500.000 de euro de la Pescariu pentru a rezolva probleme judiciare apărute în dosarul "Microsoft" ( pentru a debloca conturi bancare aflate sub sechestru asigurator).

Elena Udrea ar fi săvârșit faptele de spălare de bani, trafic de influență, luare de mită prin veriga reprezentată de fostul ei soț, Dorin Cocoș. La rândul său, Dorin Cocoș este arestat preventiv, între altele, pentru o mită de 9 milioane de euro în dosarul Microsoft și o alta de 16 milioane de euro în dosarul retrocedărilor de la ANRP, unde este arestată și prietena Elenei Udrea, Alina Bica, fostă șefă DIICOT. În dosarul retrocedărilor, beneficiarul de la care a primit Cocoș mita  a fost Gheorghe Stelian, zis "Stelu"; în dosarele Microsoft și e-România beneficiarii principali de la care s-a primit mita au fost Claudiu Florică ,  Dinu Pescariu  și Marin Gabriel ( denunțători în cauză).

Citeşte şi: INCREDIBIL! Declaraţie BOMBĂ în scandalul UDREA-SRI

Mai jos sunt redate o parte din probele în baza cărora procurorii anticorupție cer arestarea Elenei Udrea în dosarul "Microsoft" și "e-România". Schemele prin care Elena Udrea a beneficiat de "ajutorul" soțului și al acelora de la care acesta a luat mita a fost refăcut de procurorii DNA cu ajutorul documentelor bancare, în principal.

Interceptări

„(…)DORIN COCOȘ: Pot să fac asta. Da, măi, cap sec! Eu n-am nicio problemă. Eu am vorbit și cu Marian Nazat. Am vorbit și cu mai mulți avocați. Dar ăla nu recunoștea.

DINU PESCARIU: Ți-am zis că am vorbit cu el. Dar Rareș …?

DORIN COCOȘ: Are și el (…?). Nu poate să spună chiar tot.

DINU PESCARIU: Ce să zică?

DORIN COCOȘ: Păi cum ce să zică? Ăsta mi-a zis cu teamă, Marian. Și zic: Măi, dacă ți-a dat din conturile unui om care (…?)

DINU PESCARIU: Nu contează. Dar de ce? Să zică el (…?)

DORIN COCOȘ: Mă duc până la prezidențiale, în p… mea.

DINU PESCARIU: Zice… Asta e chiar pe față.

DORIN COCOȘ: Și zic: Stai, domnule, așa, că ți le dau ție. Și el mi-a zis: Nu. Dacă mi le dau alții? …

DINU PESCARIU: (…?)

DORIN COCOȘ: Nu, te cred, dar din contul tău. Tu mi-i dai mie din cont și-i spun care e problema. Păi hai să ne vedem într-o zi. Ia-ți un avocat care ai încredere în el. Zi, când să vin?

DINU PESCARIU: Luni.

DORIN COCOȘ: Luni. La ce oră să mă prezint? Că eu mă prezint. Pe la 12:00? E bine? La 13:00? La cât?

DINU PESCARIU: Stai să vorbesc cu ăla. O să-ți dau telefon.

DORIN COCOȘ: Dar nu trebuie să-mi dai telefon. Vin aici de la ora 13:00, să zicem. Vin la Club la 13:00. Ești aici?

DINU PESCARIU: Da. Da. Da.

DORIN COCOȘ: Bun. (…)”

Citeşte şi: MAGIE NEAGRĂ! Cum a ajuns ELENA UDREA să intre în politică

În concluzie, din probele administrate în cauză rezultă că, inculpatul Cocoş Dorin a pretins şi primit de la Florică Claudiu şi Pescariu Dinu Mihail suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin intermediul numitei Udrea Elena Gabriela – ministru  al Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru al Guvernului, şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică Claudiu încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Probațiunea a început de la denunțul făcut de Dinu Pescariu împotriva lui Dorin Cocoș, după care a urmat o avalașă de denunțuri, inclusiv împotriva Elenei Udrea.

REFERAT: "Din probele administrate rezultă că, în anul 2010,  în condiţiile în care Marin Gabi – administrator  SC OMNILOGIC SRL, întâmpina greutăţi în derularea contractului încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, contract având ca obiect prestare de servicii aferente proiectului e-România 2 şi livrarea produselor aferente infrastructurii hardware, software şi de reţea necesară funcţionării serviciilor, Pescariu Dinu Mihail i-a înlesnit lui Marin Gabi mai multe întrevederi cu Cocoş Dorin şi remiterea prin conturile Barringwood Investment Limited a sumei de circa 3 milioane de euro pretinsă de acesta pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu atribuţii în acest sens în vederea realizării plăţilor.

Cu privire la aceleaşi fapte, la data de 07.01.2015 a făcut denunţ şi Marin Gabriel. Acesta susţine că, an anul 2011, pe fondul presiunilor exercitate de Cocoş Dorin a virat într-un cont din Dubai suma de 1.000.000 de euro pretinsă de Cocoş Dorin pentru deblocarea plăţilor aferente contractului e-România. Tot din denunţul formulat de Marin Gabi rezultă că astfel de presiuni au fost exercitate şi de Andrei Săvulescu – manager de proiect, Vreme Valerian – ministru MCSI şi Mustea Răzvan.

La data de 19.01.2015, Sandu Gabriel a formulat denunţ cu privire la a fapte de corupţie săvârşite în legătură cu derularea acestui contract de Cocoş Dorin, Vreme Valerian şi  Fecioru Marius. Din denunţul formulat rezultă că administratorul SC Omnilogic – Marin Gabi, a susţinut că este în imposibilitatea de a suporta costurile aferente proiectului întrucât Cocoş Dorin l-a condiţionat să plătească un comision de circa 2,5 milioane de euro, pe care l-a şi achitat. Din cuprinsul denunţului rezultă că pretinderea acestui comision a fost confirmată atât de ministrul Valerian Vreme cât şi de Fecioru Marius.

Din probele administrate – declaraţiile martorilor Marin Gabriel, Pescariu Dinu Mihail, Sandu Gabriel, extrasele de cont identificate la percheziţie la Pescariu Dinu Mihail  rezultă că, în anul 2010, numitul Cocoş Dorin,  în baza înţelegerii cu UDREA ELENA GABRIELA a pretins de la  Marin Gabriel suma de circa 3 milioane euro pentru a debloca plăţile aferente contractului. Suma de bani pretinsă a fost transferată din contul lui Pescariu Dinu Mihail într-un cont din Dubai, iar diferenţa a fost remisă numerar.

La data de 05.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela, care a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie.

Citeşte şi: MĂRTURIA INCREDIBILĂ a Alinei Bica prin care le dă șah-mat lui COLDEA și KOVESI

Infracțiunile pentru care DNA cere aviz urmărirea penală și arestarea Elenei Udrea

*trafic de influenţă prev. de art. 291alin. 1 C pen. rap. la art. 7 din Legea 78/2000 (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru  de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea)

  1. trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1C pen. rap. la art. 7 din Legea 78/2000 (fapte în legătură cu derularea contractului e - România)
  2. trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1C pen. rap. la art. 7 din Legea 78/2000 (fapte în legătură cu denunţul lui Pescariu Dinu Mihail)
  3. spălare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C pen.,art. 38 alin. 1 C pen. şi art. 5 C pen.
  4. fals în declaraţii de avere prev. de art. 28 din Legea 176/2010 rap. la art. 326 C pen. (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2008 - 2012)  cu aplic. art. 35 alin. 1 C pen. şi art. 5 C pen.- spălare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea 656/2002
  5. fals în declaraţii de avere prev. de art. 28 din Legea 176/2010 rap. la art. 326 C pen. (cu referire la declaraţiile de avere din perioada 2013 - 2014) 2cu aplic. art. 35 alin. 1 C pen.,art. 38 alin. 1 C pen. şi art. 5 C pen.
  6. infracţiuni pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală prin Ordonanţa din data de 29.01.2015​
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 feb, 00:18
micutu204
Voi sunteți cretini și ne credeți proști .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ