PSD: USL ar putea fi desfiinţată doar prin denunţarea acordului politic de către ACD sau ACS

| 07 mai, 2014

Partidul Social Democrat precizează, referitor la utilizarea denumirii USL în campania electorală pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, că uniunea Social Liberală ar putea fi desfiinţată doar prin denunţarea acordului politic de către Alianţa de Centru Dreapta (ACD) şi Alianţa de Centru Stânga (ACS) sau prin radierea din Registrul Alianţelor Politice a uneia dintre cele două părţi.

"USL a fost constituită prin acordul dintre două alianţe politice, respectiv ACD (compusă din PNL şi PC) şi ACS (formată din PSD şi UNPR). În prezent, atât ACD, cât şi ACS sunt înregistrate în Registrul Alianţelor Politice şi niciuna dintre ele nu a formulat o denunţare a USL. Aşadar, USL este o entitate juridică validă, care întruneşte toate condiţiile legale privind înfiinţarea şi funcţionarea alianţelor politice din România", se arată într-un comunicat al PSD.

În plus, PSD precizează că denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală aflată în proprietatea Partidului Social Democrat şi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu Certificatul de înregistrare a mărcii nr. 116760/2011, iar în prezent marca 'Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC' este cesionată către USL, 'o entitate juridică validă', constituită conform legilor în vigoare.

'PSD, UNPR şi PC, ca reprezentanţi legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL. Precizăm că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice cu modificările şi completările ulterioare', informează biroul de presă al PSD.

Acesta arată că simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianţa PSD, UNPR şi PC nu a adresat o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European din anul 2014.

'Ca atare, utilizarea mărcii USL în campania electorală nu intră sub incidenţa art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare', menţionează comunicatul.

În prezent, Uniunea Social Liberală este o formaţiune politică înregistrată în Registrul Alianţelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucureşti, cu numărul 6/02.12.2011.

Tag-uri: psd, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
jean
...
Informația potrivit căreia denumirea, sigla și semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM, nu are nicio legătură și nu influențează demersul PNL de depune la Tribunalul Bucureşti solicitarea de denunţare a alianţei politice Uniunea Social Liberală (USL). În momentul în care această instanță va constata, printr-o decizie definitivă, faptul că Uniunea Social Liberală nu mai există, fiind denunțată de una dintre părțile constitutive, însemnele Uniunii nu vor mai putea fi folosite, indiferent de cine le-a înregistrat la OSIM. USL s-a destramat in momentul in care a devenit clar pentru toata lumea ca Victor Ponta nu isi va respecta angajamentele fata de cei care au votat USL in 2012. Liberalii raman loiali proiectului Romania Puternica si duc mai departe principiile fondatoare ale USL.
07 mai, 2014
danielsorin
psd-istii sa nu uite ca impreuna cu pnl au obtinut atatea voturi.din moment ce pnl s-a retras(vazand minciunile psd-ului) le fel trebuia si psd,doar ca psd se foloseste in continuare de sigla USL
07 mai, 2014
daniel
psd-istii sa nu uite ca impreuna cu pnl au obtinut atatea voturi.din moment ce pnl s-a retras(vazand minciunile psd-ului) le fel trebuia si psd,doar ca psd se foloseste in continuare de sigla USL
07 mai, 2014
daniel
cei din psd vor sa ramana la putere mintind.cand au votat romanii pentru usl in 2012,au votat psd+pnl.cei din pnl au dovedit ca au coloana vertebrala si,cand psd-istii au inceput nesimtirile lor,au decis sa se retraga pentru ca pentru pnl este mai important binele romanilor si conteaza cuvantul romanilor.
07 mai, 2014
Rose
rn
Aceasta informatie potrivit careia, atat denumirea, sigla, cat si semnul electoral USL constituie o marca individuala in proprietatea PSD, inregistrata la OSIM, nu are nicio legatura si nu influenteaza demersul PNL de depunere la Tribunalul Bucuresti solicitarea de denuntare a aliantei politice Uniunea Social Liberala (USL).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ