Reprezentanții PSD - singurii europarlamentari care au luat atitudine împotriva extremistului Nigel Farage

| 07 mai, 2014

Din păcate, reacție la insultele grave lansate de către extremistul Nigel Farage împotriva României au avut doar reprezentanții PSD.

Social-democrații au condamnat atitudinea iresponsabilă a extremistului, care aduce jigniri in mod repetat românilor, și i-au cerut să își controleze discursul de campanie în limitele civilizate.

Delegația PSD din Parlamentul European a lansat un nou apel la adresa liderului Partidului Independenței (UKIP), Nigel Farage, în cadrul căruia i-a cerut să renunțe la „minciunile și atitudinile iresponsabile” – asta dacă nu intenționează să se transforme într-un „bufon al Europei”, după ce deja a făcut de râs partidul UKIP când a vorbit de „invazia celor 29 de milioane de români și bulgari”.

Mai exact, social-democrații au condamnat afirmația lui Nigel Farage potrivit căreia deschiderea granițelor pentru țări care nu s-au recuperat din comunism „a devenit o poartă de acces pentru crimă organizată în Marea Britanie.” Eurodeputații PSD au susținut cu tărie că România este un stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană și că trebuie respectată.

Discursul de campanie de denigrare publică a românilor la care a apelat extremistul Nigel Farage este unul îngrijorător pentru Europa. Popularitatea lui Nigel Farage din Marea Britanie, țară majoritar eurosceptică, continuă să crească în ciuda barajului construit de partidele tradiționale cu scopul denunțării declarațiilor rasiste și xenofobe ale UKIP.

Sondajul COMRES reliefează avansul partidului United Kingdom Independence Party în fața partidului laburist de opoziție, dar și față de cele două partide aflate la putere: conservatori și liberal-democrați. Astfel, tema partidului UKIP din campanie – scoaterea Marii Britanii din „Europa politică”, crează contextul vehiculării unor minciuni cu privire la imigranții români.

Drept urmare, europarlamentarii PSD, pentru a combate afirmațiile rău-voitoare și iresponsabile ale extremiștilor europeni, au lansat mesaje de campanie precum „Mândri că suntem români!” și „România puternică!”. Semnalul pe care alianța PSD – PC –UNPR vrea să îl dea în Europa este că România are foarte multe motive pentru a se mândri cu țara lor și că tradiția populară românească trebuie respectată.

Totodată, cu scopul protejării României de acțiunile nedemne ale liderului Partidului pentru independența Regatului Unit, Nigel Farage, liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, a condamnat declarația recentă a extremistului Farage și a cerut respectarea României întrucât este o țară democratică cu drepturi europene depline.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
cantautor
pe departe,cea mai puternica voce din PSD a fost a lui Catalin Ivan
vocea lui s-a auzit cu pregnanta din "studiourile "din Baneasa
nu ale PRO-tv...
multumim PSD+ala micu
07 mai, 2014
dan sultanescu
Daciana Sarbu si Corina Cretu s-au evidentiat si ele...
cu bio cu nato...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ