PSD: USL ar putea fi desfiinţată doar prin denunţarea acordului politic de către ACD sau ACS

| 07 mai, 2014

Partidul Social Democrat precizează, referitor la utilizarea denumirii USL în campania electorală pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, că uniunea Social Liberală ar putea fi desfiinţată doar prin denunţarea acordului politic de către Alianţa de Centru Dreapta (ACD) şi Alianţa de Centru Stânga (ACS) sau prin radierea din Registrul Alianţelor Politice a uneia dintre cele două părţi.

"USL a fost constituită prin acordul dintre două alianţe politice, respectiv ACD (compusă din PNL şi PC) şi ACS (formată din PSD şi UNPR). În prezent, atât ACD, cât şi ACS sunt înregistrate în Registrul Alianţelor Politice şi niciuna dintre ele nu a formulat o denunţare a USL. Aşadar, USL este o entitate juridică validă, care întruneşte toate condiţiile legale privind înfiinţarea şi funcţionarea alianţelor politice din România", se arată într-un comunicat al PSD.

În plus, PSD precizează că denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală aflată în proprietatea Partidului Social Democrat şi înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci, cu Certificatul de înregistrare a mărcii nr. 116760/2011, iar în prezent marca 'Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC' este cesionată către USL, 'o entitate juridică validă', constituită conform legilor în vigoare.

'PSD, UNPR şi PC, ca reprezentanţi legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL. Precizăm că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice cu modificările şi completările ulterioare', informează biroul de presă al PSD.

Acesta arată că simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianţa PSD, UNPR şi PC nu a adresat o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European din anul 2014.

'Ca atare, utilizarea mărcii USL în campania electorală nu intră sub incidenţa art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare', menţionează comunicatul.

În prezent, Uniunea Social Liberală este o formaţiune politică înregistrată în Registrul Alianţelor Politice de la Tribunalul Municipiului Bucureşti, cu numărul 6/02.12.2011.

Tag-uri: psd, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

14 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
unguru
mda
USL nu mai exista! S-a destramat atunci cand lumea si-a dat seama ca Victor Ponta nu isi va tine promisiunile fata de cei ce au sustinut aceasta alianta! Asa ca, nu mai e loc sa vorbim de insemnele USL.Acum PSD-ul se foloseste de marca USL caci a vazut cum pierde voturi din cauza loviturilor de imagine cu multi baroni arestati, de care nu se leapada pentru ca ramane fara fonduri tocmai in campanie. Acum e sansa romanilor de a schimba ceva iar PNL-ul este cea mai buna alternativa.
07 mai, 2014
Alin
USL s-a destramat in momentul in care a devenit clar pentru toata lumea ca Victor Ponta nu isi va respecta angajamentele fata de cei care au votat USL in 2012.Liberalii raman loiali proiectului Romania Puternica su duc mai departe principiile fondatoare ale USL.
07 mai, 2014
Aadela adela
................
Trebuie sa votam la alegerile europarlamentare si prezidentiale PNL si Crin Antonescu!
07 mai, 2014
Patrascu Razvan
adevarul
USL nu mai exista din cauza ca Victor Ponta nu si-a respectat angajamentele fata de cei care au iesit la vot. PNL ramane loial proiectului Romania Puternica si duce mai departe principiile fondatoare ale Usl.
07 mai, 2014
Mari
!!!
Dar L de la USL-ul (actual???) de la ce vine , de la psd , unpr sau pc ? Unde e elementul liberal in toata adunatura asta de comunisti si securisti? Personal cred ca vor sa se foloseasca de asta doar pentru a fura din voturile liberalilor. Oamenii ar trebui sa se concentreze pe ce vor face aceste partide in viitor pentru ei, pe lururi reale de care tara are nevoie. PP-DD de asta a fost infintat: ca sa fure din voturile USL-ului si a reusit. N-am scapat de Basescu. Acum PSD-ul se foloseste de marca USL caci a vazut cum pierde voturi din cauza loviturilor de imagine cu multi baroni arestati, de care nu se leapada pentru ca ramane fara fonduri tocmai in campanie. Acum e sansa romanilor de a schimba ceva iar PNL-ul este cea mai buna alternativa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ