Războiul amazoanelor din PDL: Raluca Turcan îi arată ușa Elenei Udrea

Prin precizările făcute din vârful buzelor de Raluca Turcan apar premisele unui nou război între amazoanele liberal-democraților, al doilea, după cel lăsat în coadă de pește între Elena Udrea și Monica Macovei.

Din ce în ce mai puțini liberal-democrați sunt dispuși să mai înghită fanfaronada nesărată a Elenei Udrea, care se vede pe rând când lider al partidului care n-a vrut-o, când candidat la președinție din partea PDL și, de ce nu, câștigătoare magna cum laude a coroniței cu diplomă de șef de stat. Acum, fiecare cu năzărelile personale, însă în cazul Elenei Udrea situația este un pic mai complicată. Preferata lui Băsescu este încă oficial membru PDL, chiar dacă nimeni nu i-a mai încredințat vreo funcție oarecare în partid. Mesajele sale repetate vin nu numai în dezordine și la grămadă, fără să respecte linia de comunicare a partidului din care face parte, dar se și suprapun acestora, contrazicându-le adeseori. Ceea ce practică Elena Udrea s-ar putea foarte bine numi în limbaj tehnic bruiajul mesajelor lansate de PDL. Cum cui pe cui se scoate, ripostelor glaciale ale lui Vasile Blaga și replicilor arțăgoase ale lui Cătălin Predoiu li s-a alăturat, mai nou, altă blondă din PDL.

"PDL are un candidat la Preşedinţia României în persoana lui Cătălin Predoiu. Un candidat serios, profesionist şi credibil, cu potenţial cel puţin ca al altor aspiranţi la funcţia de preşedinte. Dacă Elena Udrea nu susţine voinţa şi decizia a 80% din membrii PDL, poate că ar trebui să meargă la un partid al cărui candidat îl susţine. În PDL, oficial, deschis şi responsabil nu se vorbeşte de alt candidat", a pus punctul pe i Raluca Turcan.

Prin aceste precizări, făcute din vârful buzelor de Raluca Turcan, apar premisele unui nou război între amazoanele liberal-democraților, al doilea, după cel lăsat în coadă de pește între Udrea și Macovei. În plus, nimic nou sub soare, PDL îi mai arată încă o dată ușa Elenei Udrea, dar cu aceeași strategie uzuală: să plece ea, de bună voie, noi n-o îmbrâncim pe scări. Tactica este una prudentă și a fost probabil fixată de la bun început chiar de către Vasile Blaga, care nu ar vrea în ruptul capului să-i ridice mingea la fileu, oferind pe tavă blondei lui Băsescu pretextul ideal și necesar care să-i permită să se pretindă martira cauzei liberal-democrate, numai bună să pornească o schismă politică în partid.

Până acum, politica de izolare a oamenilor președintelui s-a dovedit una din mișcările inspirate prin care Vasile Blaga și-a asigurat poziția în partid. Elena Udrea apare din ce în ce mai izolată și mai persistă doar o palidă umbră a autorității pe care a avut-o cândva în PDL. Cum însă rezultatul la electorale nu va fi foarte îmbucurător pentru partid, este de așteptat o mazilire rapidă și fără anestezie a preferatei lui Băsescu, a cărei suferință politică se cere curmată înainte de anunțarea rezultatelor, pentru a nu-i permite speculațiile și atacurile inevitabile altfel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ