Reducere CAS. Senatul a votat reducerea CAS cu cinci procente, respingând cererea de reexaminare

| 25 aug, 2014

Reducere CAS. Senatul a adoptat, luni, în forma trimisă iniţial spre promulgare, proiectul de lege privind reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, respingând astfel cererea de reexaminare a proiectului, formulată în luna iulie de preşedintele României.

 

Proiectul a întrunit 96 voturi pentru, 1 împotrivă şi 2 abţineri.

Reducere CAS. După votul din Senat, şi Camera Deputaţilor urmează să se pronunţe pe acest subiect.

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară pentru a analiza cererea de reexaminare trimisă Parlamentului de către şeful statului.

Citeşte şi: Reducere CAS 2014. Senatul a adoptat reducerea CAS la angajator. Camera Deputaţilor este decizională

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, în iulie, cererea de reexaminare a legii privind reducerea CAS.

Reducere CAS. 'Prin diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii, deficitul curent va creşte cu impactul financiar negativ estimat în expunerea de motive a actului normativ, care variază între 4,860 de miliarde de de lei în 2015 şi 5,564 de miliarde de lei în 2018, ajungându-se la un deficit de peste 18 miliarde de lei la fondul de pensii, pentru anul 2015, dacă ţinem cont şi de indexările obligatorii conform legii', explica preşedintele Băsescu.

Şeful statului arăta că, dacă pentru anul 2014, Guvernul, în expunerea de motive a legii trimise spre promulgare, menţionează unele măsuri de compensare a impactului negativ generat de această măsură, pentru perioada 2015 - 2018 estimarea de compensare a impactului negativ provenit din aplicarea măsurii este foarte vag exprimată.

Reducere CAS. 'Având în vedere evoluţia estimărilor bugetare şi nerealizarea colectării faţă de program atât în anul 2013, cât şi în primele şase luni din 2014, este esenţial să fie clarificate în fundamentarea legii care sunt măsurile exacte de compensare a veniturilor, aşa cum au solicitat inclusiv instituţiile financiare internaţionale (Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, Banca Mondială)', mai afirmă preşedintele Băsescu, în cererea de reexaminare.

Citeşte şi: Reducere CAS de la 1 octombrie – Băsescu nu se mai poate opune dezvoltării

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ