Rușinoasa obediență a premierului de tristă amintire Emil Boc nu a dispărut

| 25 iul, 2014

Cât timp a fost la putere, dreapta lui Băsescu nu a luat măsurile de dreapta la care era îndreptățită. Acum, ajunsă în opoziție, se opune vajnic atât măsurilor de protecție socială specifice stângii, cât și măsurilor de dreapta, cum este reducerea CAS și încurajarea mediului de afaceri.

Spiritul slugărniciei înclinate spre toate deciziile autocraticei figuri prezidențiale este ținut împăiat la PMP, pe post de exponat-relicvă în ceea ce Ion Cristoiu a numit, într-un moment de luciditate regretat ulterior, Biserica Adoratorilor lui Băsescu. Dacă președintele zice azi că este alb despre ce ieri afirma că este negru, din partidul Elenei Udrea nu se aude decât murmurul adoratorilor și foșnetul discret al temenelelor executate cu vioiciune exemplară.

Sincer, ne-am fi mirat să fim martorii unei opinii separate, oricât de prudente, tocmai în cazul sabotajului executat de Traian Băsescu la adresa reducerii CAS. Dacă mâine cârmaciul le-ar indica s-o ia înapoi spre stânga, toți lipsiții de coloană vertebrală s-ar încolona cu aceeași slugarnică lipsă de discernămînt cu care odinioară părăseau peste noapte Internaționala Socialistă pentru a îngroșa conjunctural rândurile popularilor europeni.

Citeşte şi: Reducere CAS 2014. Senatul a adoptat reducerea CAS la angajator. Camera Deputaţilor este decizională

Purtătoarea de poșetă a popularilor, Elena Udrea, a salutat decizia președintelui Băsescu de a retrimite la Parlament legea, o decizie pe care, pricepută, o consideră ”o dovadă de maximă responsabilitate din partea unui politician care se află în ultima perioadă a celui de-al doilea mandat prezidenţial”. Dincolo de uzuala tămâiere a protectorului fără de care distinsa doamnă n-ar fi trecut nici măcar de etapa televizată a ”președintelui Norvegiei”, constatăm că în continuare simțul ridicolului este inexorabil scurtcircuitat la vârful PMP. Altfel nici nu s-ar putea concepe alăturarea cu scântei dintre Traian Băsescu și conceptul de responsabilitate, bașca maximă, care nu s-a făcut deloc simțită pe vremea când același decidea decimarea pensionarilor patriei prin împuținarea ilegală a pensiilor cu un mizilic de 15%. Pe vremea aceea nici responsabilitatea maximă amintită de Udrea și nici grija față de soarta pensionarilor nu-l chinuiau pe președintele jucător.

Cu aceeași detașare cu care-și asortează dimineața ținutele costisitoare cu mașinile și mai costisitoare, Elena Udrea a turnat toată răspunderea pentru gestionarea crizei în ograda ”premierului iresponsabil” Călin Popescu-Tăriceanu, profund vinovat în viziunea divei politice de la Pleșcoi pentru tot ce s-a întâmplat în aria de acțiune a incompetenței notorii a lui... Emil Boc.

Performanța contorsioniștilor politici preferați și dirijați de Traian Băsescu nu a trecut neobservată de opinia publică. De pildă, Alina Mungiu Pippidi sublinia că este o expresie a unei patologii pur românești ”că măsura reducerii CAS, o măsură de dreapta, demult susținută de mediul de afaceri și de partidele de dreapta, e atacată feroce de presa și unii lideri de dreapta, cu Traian Băsescu în frunte”.

Prin astfel de aplauze prelungite și slugărnicii negândite față de indiferent ce face sau zice Băsescu, popularii Elenei Udrea se compromit și se descalifică din postura unei formațiuni politice responsabile. ”Urechiștii care demască urecheala nu fac decît să compromită orice discuție serioasă pe fond”, a mai adăugat Pippidi, reamintind că nu exista nicio responsabilitate sau prevedere în felul în care se adoptau măsuri similare în guvernele Boc și MRU. Atunci Băsescu nu a catadicsit să spună sau, mai bine zis să se opună, iar aplaudacii de azi nu se preocupau decât de conturile și afacerile personale, fără să-și obosească organul vorbirii pe cauza pensionarilor și a celorlalte categorii defavorizate. Aceasta a fost ecuația guvernamentală de atunci -simplă și tristă – pentru care este responsabilă, printre alții și Elena Udrea.

Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU a explicat de ce nu e de acord cu legea pentru reducerea CAS

Cât timp a fost la putere, dreapta lui Băsescu nu a luat măsurile de dreapta la care era îndreptățită. Acum, ajunsă în opoziție, se opune vajnic atât măsurilor de protecție socială specifice stângii – pe care le numește cu constantă monotonie pomeni electorale – cât și măsurilor de dreapta, cum este inițiativa amintită anterior, de reducere a CAS și încurajare a mediului de afaceri. Ce vrea atunci dreapta? Mister. Elena Udrea știm ce vrea, căci programul său socio-politico-economic are o concizie exemplară, fiind exprimat într-un singur punct: canonizarea mesianicei figuri a ”sfântului-părinte-martir” Traian Băsescu și transformarea în consecință a Palatului Cotroceni în loc de veșnic pelerinaj național, după modelul Mausoleului din Piața Roșie...

Până atunci însă, cum spuneam, în templul popular al preotesei Udrea, sub icoana lui Băsescu, arde candela veșnicei obediențe a lui Emil Boc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iul, 2014
ferenczi ion
bip-bip-bip....se strange latul ...?
Alexandru Iacobescu, directorul Romania TV si omul de incredere al patronului acestui post, deputatul PSD Sebastian Ghita, a fost audiat, joi, la DNA intr-un dosar in care procurorii investigheaza mai multe infractiuni, printre care si cea de spalare a banilor.

Dosarul a fost deschis dupa ce, in 2011, ANAF a depus o plangere penala ca urmare a unui control efectuat la 13 companii fondate de Sebastian Ghita (foto jos), informeaza gandul.info.

Portalul de investigatii RiseProject a publicat in luna martie mai multe anchete pe acest subiect, care il indica pe Alexandru Iacobescu (foto centru) drept unul dintre principalii responsabili, in 2011 acesta fiind administrator neexecutiv si membru al CA al Asesoft International SA.

ANAF a sesizat nu doar DNA, ci si Oficiul pentru Prevenirea si Combatrea Spalarii Banilor, informeaza sursa citata.

Conform site-ului Investigatii Media, ANAF ar avea indicii privind existenta unor tranzactii simulate intre firmele din grupul controlat de Ghita, facute cu scopul de a evita plata TVA-ului incasat din contractele cu statul inapoi catre stat, prejudiciul estimat fiind de aproape 70 de milioane de lei.

In declaratia de avere a deputatului Sebastian Ghita apare ca acesta l-a imprumutat pe Alexandru Iacobescu cu suma de 90,3 milioane euro. Deputatul a declarat pentru gandul.info ca banii au provenit din vanzarea unor companii IT.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ