S-a trezit Băsescu după nouă ani să rezolve problema Schengen

| 18 ian, 2014

Pe ultima lungime a mandatului său, Traian Băsescu s-a trezit că România ar trebui să intre în Schengen. După 9 ani de beție a puterii, în care a acționat precum Căpitanul Retrospecție, și n-a fost deloc proactiv, Băsescu i-a spus președintelui Consiliului European,Herman van Rompuy, ca și-a stabilit ca un obiectiv personal aderarea României la Schengen până în luna octombrie.

Ce a făcut Băsescu până acum pentru aderarea la Schengen? Nimic bun! S-a limitat la acritica USL atunci când României i-a fost refuzat accesul, iar singura sa acțiune, dincolo de datul din gură aiurea, a fost declanșarea „Razboiului lalelelor”, în 2011, când Olanda s-a opus aderării noastre.

Băsescu va trebui acum să dezlege toate nodurile pe care le-a creat în ultimii doi ani, de când cu venirea USL la putere. Va fi distractiv să îl văd cum își schimbă discursul și spune că MCV nu este legat de Schengen, iar decizia de acceptare sau neacceptare a României nu trebuie să depindă de ceea ce scriu experții Comisiei Europene în respectivul raport.

Încă o dată, președintele demis al României ne arată că nu i-a păsat niciodată de populația acestei țări, ci doar a căutat să-și satisfacă propriile interese. Aderarea la Schengen, considerată un obiectiv național important, a devenit o prioritate pentru Băsescu și l-a determinat să se implice, fie și doar la nivel declarativ, abia acum, când a trecut pe lista obiectivelor personale. De câte ori a spus Ponta în emisiuni și declarații de presă că ar prinde bine ajutorul președintelui și ar fi indicat să discute cu colegii săi din PPE, să renunțe la tot felul de criterii închipuite și să-și respecte odată cuvântul, numai el știe.

Au fost atâtea ocazii în care Traian Băsescu putea renunța la atitudinea servilă și cere sprijinul celor cu a căror prietenie se laudă în țară, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Poate că se va întâmpla acum, în anul electoral 2014.

Este mai puțin important faptul că președintelui i-au trebuit 9 ani ca să își facă curaj. Important este ca România să obțină ceea ce merită, dreptul pentru care a băgat un miliard de euro în securizarea frontierelor și pentru care este mai bine pregătită tehnic decât multe state deja membre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 ian, 2014
ion vasile
DA, Schengen-ul a fost blocat in ultimii doi ani de actiunile iresponsabile ale USL-ului si de prezenta otravitoare in mass media a unor indivizi ca ANDREI POP , care sustin si incurajeaza politica antidemocratica si antioccidentala a lui Ponta si a camarilei sale !
Daca totusi problema Schengen va fi rezolvata la toamna, aceasta se va datora efectului palmilor date peste bot USL-ului de catre guvernele occidentale !
18 ian, 2014
Smith
ANDREI POP
Cica Andrei Pop ar fi platit de USL sa critice Presedintele....si uite asa asteapta si el un colt de cozonac de la Felix...
18 ian, 2014
unul
aloooooo
Mincati ckacat cu lingurita sau polonicul ?
Guvernul se ocupa de afaceri de genul asta....nu un presedinte.

Boilor !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ