Proteste în toată ţara: Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva politicienilor şi în memoria victimelor din Colectiv

| 05 noi, 08:42

Un nou protest a avut  loc, miercuri seară, în Capitală, după demisiile lui Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone. Marţi, aproape 25.000 de oameni au ieşit în stradă cerând ca şeful guvernului, ministrul de interne şi primarul Sectorului 4 să plece din funcţie. Bucureştenii au început să se strângă la Piaţa Universităţii după ora 18:00. Manifestații au avut loc și la Timișoara, Cluj, Iași, Craiova, Galați.

UPDATE 23.20 Un protestatar a fost rănit de o dronă folosită de o televiziune pentru a filma mulţimea de sus. Aceasta nu a mai putut fi controlata, însă, şi a lovit un protestatar, care a suferit mai multe plagi la nivelul feţei. Bărbatul a primit îngrijiri de la medicii de pe o ambulanţă aflată la faţa locului.

UPDATE 23.00 Aproximativ 70.000 de oameni sunt în stradă în toată ţara, potrivit România TV, iar dintre aceştia peste 40.000 sunt în centrul Bucureştiului.

UPDATE 22:00 Aproximativ 200 de români au protestat şi în centrul Parisului, în zona Trocadero, pe lângă Tour Eiffel, strigând "Diaspora e cu voi", "Corupţia ucide" şi "Dacă vă schimbaţi între voi, vă duceţi la gunoi".

UPDATE 21:34 In Piata Universitatii s-a ajuns la 35.000 de oameni. Protestatarii au ocupat rondul de la Universitate, bulevardul Magheru, Regina Elisabeta, Piata Universitatii la statui, I.C. Bratianu pana dupa Coltea.

3.000 de persoane protestează în Iași.

UPDATE 21:20 Intre timp, la Cluj Napoca protesteaza circa 3.000 - 3.500 de persoane, transmite Realitatea TV. Și în Sibiu sunt 3.000 de oameni în stradă, la fel și în Galați.

UPDATE 21:00 La Universitate se scandeaza "Jos coruptia", "La puscarie", "Unitate", "Jos sistemul", "Libertate".

La Timisoara, numarul protestatarilor a depasit 5.000, in Craiova sunt circa 1000 de oameni in Piata Mihai Viteazul.

Cei care au ajuns în fața Palatului Parlamentului au afișat un banner pe care scrie "De 26 de ani, furați prin rotație", "Groparii României".

Ei scandează "Parlament penal", "Dizolvare", "Plecați cu toții", "Demisia", "Hoții, hoții".

Pe traseul de la Piața Universității la Piața Constituției nu au fost semnalate incidente.

UPDATE 20:45 Un protestatar a fost luat cu ambulanţa. La această oră numărul protestatarilor depăşeşte 20.000.

UPDATE 20:30 Circa 25.000 de persoane protesteaza in Capitala, in Piata Universitatii si in fata Parlamentului, relatează hotnews.ro. Se scandeaza: "Romania, trezeste-te", "Nu plecam acasa, hotii nu ne lasa", "Am votat 300 nu 600" si "Asasinii".

UPDATE 20:00 În Capitală sunt în acest moment peste 10.000 de protestatari pe străzi. Câteva mii sunt la Universitatea, alte câteva mii la Palatul Parlamentului.

O parte dintre ei intenţionau să plece către Palatul Cotroceni, după ce marţi seară au protestat la Palatul Victoria, iar miercuri la prânz Guvernul Ponta şi-a anunţat demisia.

UPDATE 19:45 Tineri participanţi la manifestaţia de miercuri seară din Piaţa Universităţii împart în mulţime ”Ziarul Colectiv” - coli A 4, pe care sunt tipărite patru texte ”adunate de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat să facă sau nu vrea să facă”, primul text fiind al lui Adrian Rugină.

În mulţimea adunată în Piaţa Universităţii, mai mulţi tineri împart ”Ziarul Colectiv”, datat 4 noiembrie 2015.

”Adunăm texte de la oameni care fac pe Facebook ceea ce presa a uitat să facă. Sau nu vrea să facă. Noua presă suntem noi”, scrie sub titlul ”Ziarul Colectiv”.

Primul text este scris, în 16 noiembrie 2014, de Adrian Rugină, toboşar al trupei ”Bucium”, care şi-a pierdut viaţa în incendiul de vineri seară din Clubul Colectiv.

Pe verso, sunt alte trei texte, scrise de Alex Tocilescu, Şerban Alexandrescu şi Radu Burnete.

UPDATE 19:30 Manifestanții au ocupat deja mijlocul bulevardului Nicolae Bălcescu, fluturând un steag imens, circulația rutieră în zonă fiind întreruptă. Protestatarii afișează pancarte pe care se poate citi: "Pentru crimă și hoție, noi vă vrem la pușcărie", "Jos labele de pe justiție", dar și mesajul "Iohannis nu uita, țara nu este a ta".

La fața locului sunt prezenți și reprezentanți ai presei străine. Reprezentanții Jandarmeriei și ai Poliției asigură măsurile de ordine din zonă.

UPDATE 19:00 Aproape 6.000 de oameni s-au adunat la Kilometrul Zero în Capitală. La Brasov protesteaza cam 500 de oameni. La Timisoara s-au adunat circa 800 de oameni in strada, potrivit Digi 24. La Cluj, cate sute de oameni scandeaza "Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn".

Anunţul privind întâlnirea de miercuri seară, programată începând cu ora 18.00, la fântânile din zona Universităţi, a fost făcut tot pe Facebook.

Iniţiatorii spun că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni "să ceară un guvern bazat pe oameni specializaţi, nu politici".

"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, Nu Politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nisşe foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris Cătălin Adrian.

Mai multe pagini de Facebook au anunţat proteste astăzi cât şi în următoarele zile în Bucureşti.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 07:24
Florin Sava
Castigati imediat!
Cum sa faci bani acasa!
Vremurile sunt tot mai grele, nu-i asa? Salariul nu mai e suficient, asa ca e timpul sa inveti cum sa faci bani acasa! Da, noi iti oferim absolut gratuit un curs special online in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum sa faci bani acasa! Solicita acum toate detaliile la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ