Mărturiile sfâşietoare din seara tragediei continuă: "Simţeam cum coastele se strâng..."

| 05 noi, 10:50

Supraviețuitorii incendiului din Colectiv fac mărturii sfâșietoare despre acea seară neagră și spun cu lacrimi în ochi că își iubesc viața. O elevă care a reușit să scape din infern doar cu răni minore a putut să se întoarcă deja la școală, dar spune că imaginile din seara tragediei îi vor rămâne întipărite în minte pentru totdeauna.

Andra Marin este elevă în clasa a 11-a la liceul Cervantes din Bucureşti. Era la club Colectiv împreună cu alţi patru colegi. A reuşit să scape, deşi vineri noapte a văzut moartea cu ochii:

„Le-am zis că dacă nu mor arsă sau sufocată o să mor strivită. Simţeam cum coastele se strâng, nu-mi mai simţeam oasele... simţeam totul amorţit. Mă gândeam doar că nu poate să-mi fie ăsta sfârşitul.”

Adolescenta a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu piciorul zdrobit şi câteva arsuri uşoare. Andra a avut noroc. Luni a fost externată, iar marţi a mers la şcoală.

„Cât timp am stat în spital singură îmi tot aminteam şi ştiam că dacă o să mă întorc la colegi şi o să vorbesc cu persoane o să îmi fie atrasă atenţia şi stând la ore o să mă concentrez pe lecţii şi nu o să mă mai gândesc”, povestește Andra Marin.

Citeşte şi: Pompierii, mărturii din IADUL de la Colectiv: A fost o GAZARE. Înăuntru se auzeau doar telefoanele sunând...

Şi Răzvan Dumitrescu a fost norocos. A scăpat cu arsuri la urechi, mână şi pe spate, chiar dacă era aproape de scenă.

„Am văzut că a luat foc şi am văzut că este sus focul. Am experienţă în cursuri de prim ajutor, intervenţie. Adică recunosc un detaliu, mi-am dat seama că focul o să urce şi nu o să mai poată să-l stingă nimeni. Eu mi-am ţinut respiraţia şi mi-am închis ochii, când s-a creat perdeaua de fum”, povestește Răzvan Dumitrescu.

Deşi era în stare de şoc, Răzvan s-a întors în club ca să-şi salveze prietenii:

„M-am dus, mi-am turnat o bere în cap şi m-am întors pentru că îi pierdusem pe prietenii mei. Am participat puţin la scoaterea câtorva oameni din maldărul care se crease acolo, dar, în toată sinceritatea, îmi căutam prietenii. Eram oarecum responsabil să ştiu că sunt şi ei în regulă.”

După ce şi-a urcat prietenii în ambulanţe, a luat un taxi către Spitalul Sfântul Ioan. Medicii l-au îngrijit, însă va rămâne însă marcat pe viaţă.

„Am fost anunţat că o să am cicatrice. Dacă este nevoie o să zic că sunt cicatrice de război, deci nu e nicio problemă. Asta e, se putea mult mai rău”, spune tânărul, potrivit digi24.ro.

Şi Andra priveşte partea plină a paharului. În doar câteva ore dramatice a trecut de la adolescenţă la maturitate.

„Îmi iubesc viaţa acum şi nu mai am de ce să mă plâng. Sunt cea mai norocoasă şi mă simt cea mai norocoasă”, spune eleva.

Citeşte şi: Tragedia din Colectiv, văzută prin ochii unei asistente din echipele de salvatori. Aşa arată IADUL pe pământ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ