Semnificația atitudinilor de tip Pleșu și Liiceanu: Piară tot poporul dacă nu face ca noi

| 24 oct, 2014

Cum cei doi intelectuali ai Dreptei și-au cam pierdut busola după ce au cam fost repudiați de Traian Băsescu, iar osanele nu-i mai pot înălța fiindcă liderului de la Cotroceni i se încheie imediat și ultimul mandat, tandemnul Pleșu-Liiceanu a găsit un nou scop în această campanie – anume acela de a face pe lupii moraliști, luându-l la țintă pe Victor Ponta.

Din moment ce suntem în plină campanie electorală, nu este deloc surpinzător că alegerie prezidențiale generează tot soiul de patimi și pasiuni. Campania nu este doar despre candidați, cât și despre privitorii de pe margine, analiști, jurnaliști și alți critici care profită de acest prilej pentru a-și expune opiniile și convingerile.

În această logică se circumscriu și ieșirile recente la înaintare ale unor părerologi de serviciu de tipul lui Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu care au decis brusc să se reactiveze în spațiul public, emițând, chipurile, sentințe și judecăți de valoare pe marginea campaniei electorale și pe seama unuia dintre candidați, în speță Victor Ponta.

Citeşte şi: Sondaj – atacurile nu se prind de Ponta. Victorie clară în fața lui Iohannis

Cum cei doi intelectuali ai Dreptei și-au cam pierdut busola după ce au cam fost repudiați de Traian Băsescu, iar osanele nu-i mai pot înălța fiindcă liderului de la Cotroceni i se încheie imediat și ultimul mandat, tandemnul Pleșu-Liiceanu a găsit un nou scop în această campanie – anume acela de a face pe lupii moraliști, luându-l la țintă pe Victor Ponta.

Ultimul demers în acest sens, materializat printr-o scrisoare deschisă a lui Gabriel Liiceanu adresată lui Gabriel Liiceanu, este grotesc, o adevărata colecție de cuvinte grele, jigniri și critici nefondate îndreptate spre premier. Atitudinea este, fără doar și poate, una deplorabilă. E de înțeles să nu simpatizezi cu un candidat și să apreciezi un altul, însă a declanșa o adevărata campanie de discreditare a premierului doar pentru că nu cadrează cu profilul președintelui pe care îl doresc cei doi denotă o atitudine profund condamnabilă.

Un dicton latin spune ”De gustibus non est disputandum”. Adică, în traducere, ”gusturile nu se discută”. În cazul lui Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu maxima nu este valabilă, ba chiar din contră. Fiindcă, până una alta, și datorită gusturilor lor în materie de lideri politici, românii au fost nevoiți să îndure 10 ani de regim marca Băsescu. Binomul Pleșu-Liiceanu, alături și de alți intelectuali cu vederi de dreapta, au dus o propaganda furibună pentru alegerea lui Traian Băsescu în fruntea României.

Citeşte şi:  Victor Ponta a discutat telefonic cu Joe Biden. Care au fost temele dezbătute

Și în 2009, dar mai ales în 2005, proclamata intelectualitate a Dreptei a făcut zid în jurul lui Traian Băsescu pe care îl catalogau drept lider providențial și un adevărat mesia care urma să scoată România din marasm. Totuși, niciunul dintre aceși intelectuali nu a avut ulterior curajul să iasă public în fața românilor și să recunoască că au greșit, după ce modelul instituit de șeful statului ca președinte al României s-a dovedit a fi contrar așteptărilor românilor. Nici Pleșu, nici Liiceanu, nici vreun alt intelectual de seamă al Dreptei nu și-au cerut scuze că l-au susținut pe cel mai rău președinte postdecembrist.

Aceiași intelectuali nu au, în schimb, nicio problemă în a ne transmite sec că poporul român, în marea lui majoritate, se înșală doar pentru că cetățenii au ”tupeul” să-l valideze pe Victor Ponta. Dacă românii au învățat o lecție după experimentul numit Traian Băsescu, atunci aceea este că nu trebuie niciodată să ai încredere în opiniile unor intelectuali care, în afara intereselor lor proprii și imediate, nu au niciun fel de empatie față de acest popor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

11 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ