Simona Halep s-a calificat în turul III la Roland Garros

| 29 mai, 2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită, s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o, joi, pe britanica Heather Watson, cu 6-2, 6-3, într-o oră şi 19 minute de joc.

Halep (22 ani), numărul patru mondial, a început mai greu, dar s-a desprins la 2-2 şi a câştigat următoarele patru ghemuri şi primul set cu 6-2, în 34 de minute. Şi debutul setului secund a fost echilibrat, Simona având probleme să-şi fructifice serviciul. Halep a reuşit un break la 1-1, iar apoi s-a distanţat la 3-1, după care şi-a păstrat avantajul de două ghemuri până la final, adjudecându-şi setul cu 6-4. în 45 de minute.

Simona Halep o mai învinsese pe Watson (22 ani, 92 WTA), anul trecut, în primul tur la US Open, cu 4-6, 6-4, 6-2.

Halep, care şi-a asigurat egalat cea mai bună performanţă a sa la turneul parizian, asigurându-şi 72.000 de euro şi 130 de puncte WTA, va juca în turul al treilea (şaisprezecimi de finală) - cu Maria-Teresa Torro-Flor (Spania, 22 ani, 55 WTA). Iberica a trecut în turul secund de Magdalena Rybarikova (Slovacia), cu 6-2, 2-6, 6-2.

În turul al treilea s-a calificat joi şi Sorana Cîrstea, după 6-2, 7-5, cu jucătoarea braziliană Teliana Pereira, urmând să joace în faza următoare cu Jelena Jankovic (N. 6). Cîrstea a învins-o de trei ori pe Jankovic (prima victorie în 2009 în optimi la Roland Garros), sârboaica impunându-se de două ori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ