Cine este Svetlana Kuznețova, următoarea adversară a Simonei Halep

| 03 iun, 2014

Rusoaica în vârstă de 28 de ani este una dintre cele mai experimentate jucătoare din elita tenisului feminin.

Cu toate că la începutul turneului de la Roland Garros, Svetlana Kuznețova era creditată, de casele de pariuri, cu o șansă din o sută la victoria finală, sporiva născută la Sankt-Petersburg a evoluat fabulos pe zgura de la Paris și va încerca să îi facă viața grea și Simonei Halep, mâine, în sferturile de finală.

Jucătoarea de pe locul 28 în lume are în palmares două titluri de Grand Slam, ultimul dintre ele cucerit chiar în Franța, în urmă cu cinci ani. Mai mult, ea a mai jucat o finală la turneul de Grand Slam de pe suprafața roșie, pierdută în 2006, în fața belgiencei Justine Henin, și a ajuns cel puțin în sferturile de finală de șase ori în carieră.

Kuznețova a cucerit primul ei titlu de Grand Slam în urmă cu zece ani, la US Open, însă de atunci a mai reușit să cucerească doar alte zece titluri. Zece titluri în zece ani - foarte puțin pentru o jucătoare de valoarea rusoaicei, care a avut numeroase probleme medicale, cariera ei fiind marcată de un lung șir de accidentări.

În urmă cu fix o lună de zile, Svetlana a jucat prima ei finală după trei ani de pauză, cedând pe zgura de la Oeiras, în Portugalia, în fața ibericei Carla Suarez Navarro.

Rusoaica a arătat excelent până acum la Roland Garros. A trecut fără emoții în primele două tururi, iar în runda a treia a eliminat-o pe cehoaica Petra Kvitova, după un meci extrem de tensionat, încheiat cu scorul de 9-7 în decisiv.

Ieri, Kuznețova nu a avut nicio emoție cu Lucie Safarova, jucătoarea din Cehia care o expediase succint, în meciul precedent, pe Ana Ivanovici.

Casele de pariuri o văd favorită pe Simona în meciul de mâine, în timp ce rusoaica e outsider, cu peste 3 la 1. Experiența este de partea esticei, care a câștigat și ultimul duel cu românca, la Stuttgart, într-o partidă în care Halep a evoluat accidentată.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ