Regele Felipe al VI-lea: Spania SUSŢINE intrarea României în spaţiul Schengen

| 13 iul, 19:30

Spania sprijină intrarea României în Schengen, ce i se cuvine, date fiind eforturile coerente şi susţinute care au fost depuse în acest sens de către autorităţile române, a declarat regele Felipe al VI-lea în discursul susţinut la dejunul oferit în onoarea preşedintelui Klaus Iohannis şi soţiei sale.

"Atât Regina cât şi eu păstrăm amintiri foarte plăcute de la vizita noastră în România, în calitate de Prinţesă şi Prinţ de Asturia, din iulie 2009, în timpul căreia am simţit cordialitatea şi ospitalitatea poporului român, precum şi prietenia prin care sunt legate ţările noastre", a declarat, luni, regele Felipe al VI-lea, la dejunul oficial în onoarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei sale, Carmen Iohannis.

Suveranul spaniol a caracterizat drept "intense" relaţiile dintre România şi Spania, subliniind că între cele două limbi şi culturi există "o înrudire cu rădăcini ce duc până la Traian, cel dintâi dintre împăraţii romani născuţi în Hispania şi reper fundamental pentru identitatea română".
Felipe al VI-lea s-a referit şi la sutele de cetăţeni români care s-au stabilit în ultimii ani în Spania, devenind "comunitatea străină cea mai numeroasă" din această ţară. "Prin efortul ei, această comunitate a adus o însemnată contribuţie la dinamismul economiei noastre, fapt care merită să fie pe deplin recunoscut", a spus regele Spaniei.
Totodată, regele spaniol a încurajat eforturile preşedintelui Iohannis din primele luni de mandat în vederea reformelor pentru consolidarea statului de drept.
"În urma alegerilor care au avut loc în noiembrie anul trecut, aţi primit sprijinul poporului român pentru a vă asuma cea mai înaltă demnitate a ţării. România se bizuie pe o democraţie solidă, pe o economie deschisă şi este un partener activ, conştient de responsabilităţile ce îi revin şi solidar în cadrul comunităţii internaţionale. Apreciem şi încurajăm fermitatea şi eforturile dvs în cursul primelor luni de mandat, în scopul de a obţine un consens pentru avansarea pe drumul reformelor menite să consolideze statul de drept şi să îmbunătăţească condiţiile de viaţă şi bunăstarea cetăţenilor dvs", a afirmat Felipe al VI-lea.
De asemenea, regele Spaniei a subliniat că România a avut, totdeauna, în Spania "un aliat ferm în aspiraţiile sale europene şi proatlantice". "Acum când ambele ţări sunt pe deplin integrate în familia europeană, aspiraţiile noastre trebuie să se îndrepte către apărarea fermă a nu puţinelor interese pe care le împărtăşim. Spania, cum bine ştiţi, sprijină intrarea României în spaţiul Schengen. Este ceea ce i se cuvine, date fiind eforturile coerente şi susţinute care au fost depuse în acest sens de către autorităţile române, în poziţia de frontieră externă a UE pe care o are România.", a declarat Felipe al VI-lea.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ