Stenograme PNL, episodul 2: "Colaborarea dintre noi e la pământ"

| 12 mai, 13:17

O nouă înregistrare a discuţiilor de la o şedinţă restrânsă a conducerii PNL, după apariţia stenogramelor cu Teodor Atanasiu, arată că atmosfera în partid nu este deloc calmă şi că poziţiile oficiale ale liderilor, care susţin succesul fuziunii PNL cu PDL, sunt doar de faţadă.

Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a încercat să calmeze apele într-o şedinţă ţinută luni, după apariţia în presă a stenogramelor cu Teodor Atanasiu, însă spiritele erau în continuare încinse. "Colaborarea dintre noi este la pământ", a fost concluzia scurtei discuţii.

Iată conţinutul discuţiilor, apărute în exclusivitate la RomâniaTV.

Alina Gorghiu (copreşedinte PNL): Este regretabil ce s-a întâmplat, îmi cer scuze în numele lui Teo Atanasiu. Nu cred însă că este bine să iasă Teo şi să vă ceară public scuze, pentru că ar confirma nişte discuţii private.

Teodor Atanasiu (prim-vicepreşedinte): Nu am de ce să-mi cer scuze, ce contează ce spun eu într-un spaţiu privat?! Eu am vorbit o oră şi jumătate şi în presă a apărut doau un minut. Mi se pare mai interesant să aflăm cine a dat înregistrarea presei. De la voi a fost, a dat-o cineva nemulţumit de la noi lui Nelu Oltean şi el a dat-o presei. Ştim cu toţii cine controlează site-ul pe care a apărut.

Cezar Preda (vicepreşedinte): Cred că dl. Atanasiu ar trebui să facă pasul înapoi. Ar fi şi un semnal pentru toţi cei din teritoriu care s-ar gândi să mai facă aşa ceva.

Alina Gorghiu: Vasile, sincer, sunt nemulţumiri peste tot! Problemele de care a vorbit Teo sunt absolut reale. Spre exemplu, de ce nu vreţi voi să facem majoritate la Senat?

Vasile Blaga (copreşedinte PNL): Adică ce ar trebui să fac eu? Voi ce aţi făcut?

Alina Gorghiu: Noi am adus oameni, facem negocieri cu alţii în continuare, să vină la noi.

Marian Petrache (secretar general PNL): Colaborarea dintre noi e la pământ. Voi nu daţi cu lunile pe la şedinţele de partid, iar acum aţi venit toţi, în haită.

După apariţia primei stenograme, Alina Gorghiu a postat pe Facebook un mesaj prin care încerca să arate că este un scandal creat artificial şi că fuziunea dintre PNL şi PDl este un proces foarte solid.

"Oricât ar încerca adversarii noștri politici să profite de o situație nefericită fuziunea este un proces solid care nu este afectat de episoade trecătoare. Relația mea politică și personală cu dl Vasile Blaga este un model de corectitudine și onestitate. Sper ca acesta să fie un reper și pentru unii lideri ai PNL, care mai sunt luați, uneori, de valul unui patriotism al partidului de origine", a scris Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Blaga, AMENINŢĂTOR: M-au deranjat discuţiile din stenograme

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 mai, 21:15
Scarbitu'
Deci asta e noua politica a Alinei
Bai Vasile, racolati si voi ceva ca noi cu asta ne ocupam. Deci traseismul blamat in vorbe e in realitate politica de baza, "noua si moderna". Provoci greata domnisorico !
12 mai, 14:39
liviuioan
--- IMPREUNAREA--
CACANIE # Noi nu vrem sa fim geniali, / noi vrem sa fim trimbulinzi, asemenea GENERALILOR mari, / schimband lumina ce-o aprinzi / in alta , in altul, in cu totul altcineva, / asemenea GENERALILOR mari / lungi , inalti, decorati, PORTOCALII, / grei, goi, ososi, suferinzi, / noi nu vrem sa fim geniali, / noi vrem sa fim trimbulinzi . # NICHITA ---Batranul epigramist, priveste satisfacut la VIOLUL IN GRUP--pus la cale, pentru linistea lui cu batranul de pe BIRUINTA .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ