Tăriceanu s-a răzgândit în privinţa cererii DNA în cazul Şova: Să ne scrie ministrul Justiţiei

| 15 apr, 16:39

Senatul îi va solicita ministrului Justiției să intervină în cazul cererii adresată de DNA privind transmiterea documentelor întocmite ca urmare a cererilor de urmărire penală, reținere și arestare preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014 - 2015, a anunţat preşedintele camerei, Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că cererea DNA ar fi trebuit să fie înaintată de ministrul Justiției, conform normelor de comunicare instituţională.

"Decizia Biroului Permanent este axată pe elementul de fond și pe elementul de formă. (...) În problema de fond nu există niciun fel de reținere, sunt decizii și documente publice, nu sunt secrete. Ele vor fi transmise de îndată ce, și acum trec la partea a doua, chestiunea de formă instituțională, comunicarea va fi făcută conform regulilor instituționale care trebuie să funcționeze între Senat, Parlament și Justiție. Prin urmare, cererea trebuie să fie adresată de ministrul Justiției, ca urmare a solicitării făcute de Parchet, de DNA, așa cum s-a procedat și în alte cazuri. De aceea, BP a hotărât să sesizeze ministrul Justiției, căruia să îi solicităm ca adresarea să fie făcută conform regulilor procedurale. Pe fond, solicitarea este fără îndoială în atenția noastră și i se va da curs cu toată promptitudinea de îndată ce vom fi sesizați procedural corect", a declarat Tăriceanu, miercuri, la finalul ședinței Biroului Permanent al Senatului.

Citeşte şi: Tăriceanu, despre solicitarea DNA: Este inedită. Vom solicita Comisiei juridice un punct de vedere

El a spus că în cererea DNA nu sunt precizate documentele care urmează a fi transmise de către Senat.

"Nu sunt precizate în solicitare care sunt documentele, dar vom pune la dispoziția Parchetului fără îndoială hotărârile Biroului Permanent, dezbaterile care au avut loc la nivelul Comisiei juridice, propunerile Comisiei juridice care au fost transmise plenului și incluse pe ordinea de zi, hotărârile pe care le-a adoptat plenul în această materie. Putem să punem și stenogramele, nu este niciun fel de problemă. Nouă ni s-a cerut să punem la dispoziție toate documentele pe care le avem și punem la dispoziție toate documentele pe care le avem", a explicat președintele Senatului.

Întrebat dacă rămâne la părerea că solicitarea DNA este una "inedită", așa cum afirmase anterior, Călin Popescu Tăriceanu a replicat: "Am constatat că a mai fost o astfel de solicitare, dar nu de același gen, mă refer la partea formală când, tot așa, nerespectându-se regulile de comunicare instituțională, am solicitat ministrului Justiției să intervină și să solicite Parchetului să procedeze conform regulilor de comunicare interinstituțională".

Direcția Națională Anticorupție a solicitat conducerii Senatului să transmită toate înscrisurile întocmite în perioada 2014 — 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada amintită, în vederea documentării dosarului referitor la senatorul Dan Șova.

Citeşte şi: PREMIERĂ: DNA cere acte suplimentare de la Senat în cazul Șova

"În vederea documentării dosarului nr. 122/P/2012 vă solicităm să ne comunicați în cel mai scurt timp toate înscrisurile întocmite de Senatul României în anii 2014 și 2015 ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014 — 2015", se arată într-una dintre cele două solicitări adresate conducerii Senatului.

Cea de a doua solicitare vizează transmiterea de către Senat a înscrisurilor întocmite ca urmare a cererii DNA din data de 13 martie privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova, cercetat pentru fapte de corupție în dosarul nr. 122/P/2012.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ