Ţiriac: Propabil că Halep este pregătită să câştige un Grand Slam

| 13 mar, 2014

Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, joi, că probabil Simona Halep, jucătoare română cel mai bine clasată în ierarhia WTA (7), este pregătită să câştige un turneu de Grand Slam.

"Probabil că Halep este pregătită să câştige un Grand Slam. Nu ştiu dacă acum, poate e prea devreme, însă ar trebui să aibă pe lângă ea pe cineva care să ştie mai mult tenis decât ea şi să o aşeze fără să îşi schimbe poziţia din teren atunci când situaţia devine grea", a spus Ţiriac, prezent, joi, la un eveniment organizat cu ocazia semnării unui parteneriat între Federaţia Română de Tenis, Federaţia Română de Nataţie şi Petatlon Modern şi Fundaţia Olimpică Română cu Mercedes-Benz România.

El a adăugat că jucătoarea română a făcut progrese importante de la ultimul meci al acesteia pe care l-a văzut. "Ieri am văzut-o pe Halep. Nu o mai văzusem din luna mai cred, parcă de la semifinala cu Serena. Halep a făcut un pas enorm înainte. Se aşează mult mai bine în terenul de tenis. Cum se aşează acum îi permite să lovească mult mai repede mingea. Apoi, mingea ei revine la adversară cu o jumătate de secundă mai repede pentru că stă mult mai aproape de linia de fund sau chiar înăuntru. Şi pentru această raţiune îşi pune în dificultate orice adversară", a menţionat fostul tenisman.

Ţiriac consideră că Simona Halep compensează dezavantajul staturii prin lovirea cu rapiditate a mingii. "Agresivitatea nu poţi să o cuantifici în tenis. Agresivitate înseamnă că dai mai tare? Nu e necesar. Halep nu este nici Serena şi nici Venus şi nici Şarapova. Este Halep. Iar ca să compenseze cei 20 de centimetri pe care îi au celelalte în plus ea stă mai aproape, loveşte mingea mai repede şi poate să judece punctul mai bine. Tare mi-ar fi drag să o văd pe Halep cu cineva mai zdravăn decât adversara de aseară (n.r. - Casey Dellacqua) dacă îşi menţine teritoriul. Pentru că asta e vital. Din când în când mai uită şi rămâne unul-doi metri în spate şi atunci imediat pierde punctul, e matematică treaba", a explicat Ion Ţiriac.

Proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy rămâne la părerea că tenisul modern este doar "un ping-pong pe teren mai mare". "Toate fetele de la un nivel în sus au o tehnică aproape perfectă, deci nu ai problema asta. Cu cine se aseamănă la joc Halep? Cu nimeni. Tenisul de azi nu mai are legătură cu tenisul lui Năstase şi Ţiriac şi nici măcar cu tenisul lui Becker şi McEnroe. Aşadar toată lumea trebuie să profite jucând acest tenis nou care de fapt e un ping-pong pe un teren mai mare", a precizat Ţiriac.

Simona Halep va ocupa, începând de luni, locul 5 mondial, o performanţă ce nu a mai fost reuşită de nicio jucătoare de tenis din România de la crearea ierarhiei WTA, în noiembrie 1975.

Halep, acum pe locul 7 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-2, 6-2, pe Casey Dellacqua (Australia) şi calificându-se astfel în semifinalele turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.946.740 de dolari.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ