USA Today: Jocul Simonei Halep din ultimele luni numai normal nu este

| 14 mar, 2014

Simona Halep se descrie ca o fată normală căreia îi place să meargă la cumpărături, să asculte muzică şi să folosească aplicaţia WhatsApp de pe telefonul său, dar jocul româncei de 22 de ani din ultimele luni numai normal nu este, se arată într-un material realizat de USA Today.

Performanţa sa de la Indian Wells, calificarea în semifinalele competiţiei, este ultima bornă a creşterii sale remarcabile din această primăvară. Începând cu luna iunie, ea a câştigat şapte turnee şi a devenit cel mai nou membru al Top 10 feminin, precizează sursa citată.

Luna trecută, ea a câştigat cel mai mare turneu din carieră de până acum, la Doha, unde le-a învins pe Sara Errani, Agnieszka Radwanska şi Angelique Kerber în drumul spre victoria finală, toate fiind jucătoare de Top 10.

Halep va atinge acum o nouă bornă: săptămâna viitoare, când noul clasament WTA va fi publicat, ea va urca până pe locul 5, depăşind-o pe Irina Spârlea, românca cel mai bine clasată din istorie până acum.

"La o înălţime de 1,68 metri, Halep nu poate obţine o mulţime de puncte câştigătoare. În schimb, ea este compactă, şireată, îşi vânează prada de pe linia de fund şi este, în acelaşi timp, atât înşelătoare, cât şi fermecătoare", a scris publicaţia americană

Noul ei antrenor, Wim Fissette, a remarcat-o pe Halep vara trecută, când a câştigat primele turnee din carieră, pe zgură la Nurnberg şi pe iarbă la s'Hertogenbosch, în decurs de numai două săptămâni.

"Mi-am zis că trebuie să o urmăresc pe jucătoarea asta", a spus Fissette, un belgian care a început să lucreze cu Halep în urmă cu şase săptămâni.

Fissette, care în 2013 a antrenat-o pe finalista de la Wimbledon, Sabine Lisicki, a declarat că punctul forte al Simonei este jocul bine echilibrat. USA Today spune despre Simona Halep că are un joc de picioare fantastic, poate lovi, atât cu dreapta, cât şi cu reverul şi rareori face greşeli tactice. "Cea mai bună calitate a sa este că nu are puncte slabe", a declarat Fissette, pentru USA Today.

În ciuda faptului că a ajuns în trei finale WTA între 2010 şi 2012, Halep - fost număr 1 mondial la juniori ce se anunţa o viitoare vedetă - s-a luptat pentru a-şi îmbunătăţi jocul.

În mai 2013, Halep a primit un wild card pentru Madrid Open de la conaţionalul Ion Ţiriac, care este proprietarul turneului. A pierdut în primul tur, dar nu a privit în urmă.

La următorul turneu, la Roma, Halep a ajuns în semifinale, cedând în faţa Serenei Williams. De atunci ea a disputat 69 de meciuri, pierzând doar 12 şi câştigând 57, cele mai multe victorii ale oricărei jucătoare, a remarcat sursa citată.

"Acela a fost un moment important al vieţii mele. După asta am început să joc foarte bine" a spus Halep.

Deşi anul 2013 a fost unul stelar pentru Halep, ceea ce i-a adus premiul WTA pentru jucătoarea cu cel mai mare progres, ea şi managerul Virginia Ruzici, câştigătoare la Roland Garros în 1978, au vrut sfaturi din afară. Până la Fissette, Halep a fost antrenată aproape tot timpul de antrenori români. Astfel, Ruzici l-a sunat pe Fissette, care a acceptat cu înflăcărare propunerea şi a început colaborarea cu Halep după Australian Open.

Fissette crede că Halep are talentul necesar pentru a câştiga un titlu de Grand Slam şi compară instinctul de pe teren al Simonei cu cel al lui Kim Clijsters, fost număr unu mondial, pe care a antrenat-o în perioada 2009-2011. "Precum Kim, Simona joacă din intuiţie", a adăugat Fissette.

Introvertită şi perfecţionându-şi limba engleză, Halep a fost deschisă la solicitările presei din ultimele luni. "Este bine să fiu aici, pentru că asta înseamnă că am câştigat", a spus Halep la conferinţa de presă ce a urmat meciului cu australianca Dellacqua.

Halep are deja o victorie în acest an împotriva jucătoarei din Polonia Agnieszka Radwanska. Dacă până acum spunea că trofeul este prea departe, după meciul de miercuri a părut mai încrezătoare. "De ce nu? Abia aştept să îmi joc şansa de a ajunge în finală", a explicat Halep.

Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, va juca, în această noapte, cel mai devreme la ora 03.30, cu jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 2 şi locul 3 WTA, în semifinalele turneului de la Indian Wells, cu premii totale de aproape şase milioane de dolari.

Meciul Halep-Radwanska este al patrulea de pe terenul central. Startul este programat la ora locală 18.30, 03.30 în România, dar depinde şi de partida anterioară, în care se întâlnesc Ernests Gulbis şi John Isner.

Simona Halep şi Agnieszka Radwanska s-au întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, scorul fiind 3-2 în favoarea jucătoarei de 25 de ani din Polonia, însă românca s-a impus în ultimele două meciuri, la Roma în 2013, scor 6-7, 6-1, 6-2, şi la Doha în acest an, scor 7-5, 6-2.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ