Cum ar putea ajunge Simona Halep pe locul 3 în lume

| 18 mar, 2014

Halep are șansa de a avansa în topul WTA și poate ajunge chiar între primele trei jucătoare ale lumii dacă câştigă turneul de la Miami.

Scenariul este, însă, destul de fantezist. Pentru a urca pe 3, ea trebuie să câștige turneul de la Miami, iar Radwanska să nu ajungă mai departe de semifinale. Obiectivul ar fi îndeplinit și doar cu prezența în finală, dar totul este condiționat de parcursul polonezei, care n-ar trebui să depășească faza optimilor. Bielorusa Azarenka (locul 4 mondial), aflată la 666 de puncte distanță, nu va participa la turneul de la Miami, iar Halep o va depăși în cazul accederii în ultimul act al competiției.

Pe de altă parte, Halep (favorită 6) este aproape sigură că va rămâne pe locul 5 în lume. Chiar dacă ar pierde în turul secund, ea ar putea fi depășită doar de Petra Kvitova, Jelena Jankovic și Angelique Kerber, dar acestea trebuie să cucerească titlul pentru a o depăși pe româncă. Niciuna dintre ele nu pare într-o formă de zile mari, iar prezența pe tablou a unor jucătoare precum Serena Williams, Na Li, Maria Shararpova sau Caroline Wozniacki le îngreunează substanțial misiunea sub soarele Floridei. Anul trecut, titlul i-a revenit Serenei.

La Miami, Halep va avea parte de un prim tur liber, iar apoi s-ar putea întâlni cu învinsa ei de la Indian Wells, australianca Casey Dellacqua. Pentru a ajunge în turul 2, Dellacqua trebuie să treacă de Stefanie Voegele, sportivă din Elveția (nr. 52 WTA), care a parcurs calificările. Dacă pe Deallacqua a învins-o deja fără probleme, Halep nu s-a întâlnit până acum cu Voegele. În turul 3, pe Halep o va așteapta favorita locală Venus Williams, nr. 29 pe tablou, care are meci ușor în turul 2.

Mai multe, pe digi24.ro.

Tag-uri: Simona Halep
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ