Simona Halep: Va fi un meci greu cu Serbia, în Fed Cup, dar sunt încrezătoare

| 15 apr, 2014

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, numărul cinci mondial, a declarat marţi, la Arenele BNR din Capitală, că meciul cu Serbia, din Fed Cup, va fi unul greu, însă este încrezătoare în şansele echipei României.

'Va fi un meci foarte greu, sunt jucătoare foarte bune, mai ales că Ivanovic a câştigat un Grand Slam şi are experienţă mare. Eu sunt încrezătoare că putem să câştigăm această partidă, dar sunt pregătită de un meci foarte foarte greu'', a afirmat Halep.

Simona Halep (22 ani) s-a referit şi la duelul său cu cea mai bună rachetă a echipei Serbiei care va veni la Bucureşti: ''Cu Ivanovic am avut şi un pic de noroc la Sofia, pentru că am revenit de la 3-1 pentru ea în decisiv. Orice meci este deschis, poate să câştige oricine, mai ales la nivelul acesta. Am un joc bun, simt mingea foarte bine pe terenul central, sper ca publicul să îmi dea putere să pot să aduc ambele victorii la simplu. Nu mai vreau un meci cum a fost cel de la Sofia, sper să fie mai uşor, dar sunt sigură că şi ea se pregăteşte, pentru că nimeni nu vrea să o ia de la început anul viitor''.

''N-am mai jucat acasă de foarte mult timp, cred că acum doi ani am jucat un turneu aici, în România, dar anul acesta avem două evenimente, vom avea un turneu WTA în vară, ceea ce e bine pentru noi şi pentru români'', a mai spus Halep.

Simona Halep a făcut şi un apel către iubitorii de tenis, să vină în weekend la Arenele BNR şi să susţină echipa României: ''Îi rog să vină la tenis să ne susţină. Nu pot să promit victorii, pentru că fiecare meci e diferit la tenis. Este un eveniment foarte mare, nu cred că s-a mai jucat Fed Cup în România până acum.''

Halep nu exclude posibilitatea ca România să aibă 3-0 după primele trei meciuri: ''Eu zic că se poate o victorie cu 3-0, orice e posibil în tenis, dar va fi un meci greu şi nu am nicio problemă cu scorul dacă va fi 3-2''.

''Eu o să dau tot ce pot, aşa cum fac în fiecare meci, mai ales că avem şi publicul de partea noastră şi jucăm şi acasă, o să fie un avantaj pentru noi. Din câte am înţeles, biletele s-au vândut. Sper să vină spectatorii, pentru că avem nevoie de public contra Serbiei, este o echipă puternică şi luptă foarte mult. Este Paştele, ştiu că va fi greu pentru oameni să vină de sărbători, dar am încredere că o să vină la arene şi o să ne susţină. Trebuie să ne bucurăm de acea zi şi să facem cât de bine putem noi pe teren'', a declarat Halep.

România şi Serbia se vor înfrunta pe 19 şi 20 aprilie, la Arenele BNR, în play-off pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.

Din echipa României mai fac parte Sorana Cîrstea (27 WTA), Monica Niculescu (79 WTA simplu, 33 WTA - dublu) şi Irina Begu (68 WTA - dublu).

Din echipa Serbiei fac parte Ana Ivanovic (12 WTA), Bojana Jovanovski (39 WTA), Jovana Jaksic (105 WTA) şi Nina Stojanovic (994 WTA).

Simona şi Ana Ivanovic s-au întâlnit de două ori în circuitul profesionist, scorul fiind egal, 1-1. Ivanovic a profitat de abandonul Simonei, anul trecut, în primul tur la Doha, după 6-3 pentru sârboaică în primul set, dar Halep şi-a luat revanşa la Turneul Campioanelor de la Sofia, când s-a impus în semifinală, cu 2-6, 6-1, 6-3.

Simona Halep a câştigat singurul meci cu Bojana Jovanovski, în 2011, în primul tur la Wimbledon, cu 6-1, 6-2.

 

Tag-uri: Simona Halep
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ