Tomac: Cetăţenii care au protestat împotriva Guvernului Ponta au început să fie amendaţi

| 10 iun, 15:05

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că cetăţeni care au participat la mitingul organizat de PMP duminică "au început" să fie amendaţi de Jandarmerie, adăugând că ceea ce se întâmplă "şochează" pentru că strategia de a merge în ofensivă şi a-i intimida pe oameni dăunează foarte mult democraţiei, transmite Agerpres.

"Le-am solicitat tuturor cetăţenilor care sunt amendaţi în clipa de faţă de către autorităţile statului, respectiv de Jandarmeria Română, să se adreseze PMP, pentru că noi am fost cei care am iniţiat organizarea acestui miting şi împreună vom merge în instanţă şi vom merge chiar până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului împotriva Guvernului Victor Ponta", a declarat miercuri Eugen Tomac, la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, ceea ce se întâmplă "şochează pur şi simplu pentru că strategia aceasta de a merge în ofensivă şi a-i intimida pe cetăţeni dăunează foarte mult democraţiei şi în primul rând prim-ministrului Victor Ponta".

"În primul rând sunt şocat şi revoltat de faptul că cetăţeni români care au ieşit să protesteze liber împotriva Guvernului Victor Ponta au început să fie amendaţi de instituţii. Cred că este un fapt fără precedent, extrem de grav, în condiţiile în care mitingul nostru a fost anunţat cu trei zile înainte la Primăria Capitalei, în condiţiile în care jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului spune foarte clar că orice întrunire spontană sau organizată trebuie doar notificată la autorităţile statului, lucru pe care noi l-am şi făcut şi statul are obligaţia să asigure condiţii minime ca aceste reuniuni să se desfăşoare în mod paşnic, fără incidente", a spus Tomac.

Câteva sute de membri şi simpatizanţi ai Partidului Mişcarea Populară au cerut demisia premierului Victor Ponta, duminică, la un miting organizat în faţa Palatului Victoria.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat duminică pentru AGERPRES că mitingul nu este autorizat şi că protestatarii au încercat să plece din zona Piaţa Victoriei, iar pentru a nu fi blocat traficul jandarmii au reaşezat dispozitivul.

El a precizat că, potrivit legislaţiei în vigoare, amenda pentru un miting neautorizat este cuprinsă pentru organizatorul persoană fizică între 1.000 şi 10.000 de lei, iar pentru fiecare participant între 500 şi 5.000 de lei. Enache a adăugat că Jandarmeria Capitalei urmează să ia măsurile care se impun în acest caz.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ