Traian Băsescu, la Iaşi, pentru întâlnirea cu Nicolae Timofti

| 19 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, miercuri, la Iaşi, unde se întâlneşte cu omologul din Republica Moldova, Nicolae Timofti, pentru convorbiri tête-à-tête, urmate de o declaraţie de presă comună.

Şeful statului a venit la Iaşi cu un elicopter, care a aterizat pe aeroportul ieşean în jurul orei 11.25.

Ulterior, Băsescu a mers la Hotelul Traian din Iaşi, unde are loc întâlnirea cu omologul moldovean, Nicolae Timofti.

În faţa hotelului se află aproximativ o sută de persoane, iar în momentul în care Băsescu a coborât din maşină cineva din mulţime a strigat "Basarabia, pământ românesc!, iar şeful statului a răspuns: "Şi eu cred la fel."

Administraţia Prezidenţială anunţa, marţi, că şeful statului urmează să aibă miercuri, de la ora 12.00, la Hotelul Traian din Iaşi, convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Republicii Moldova. Convorbirile vor fi urmate de o declaraţie de presă comună a celor doi preşedinţi, în jurul orei 12.45.

Ulterior, de la ora 13.15, preşedintele Traian Băsescu va oferi un dejun de lucru în onoarea omologului moldovean.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, declara, marţi, într-o conferinţă de presă, că va veni miercuri în România, pentru a discuta cu omologul său român, Traian Băsescu.

Timofti spunea că a discutat despre această întâlnire la telefon cu preşedintele Traian Băsescu.

"Domnul premier a avut o întâlnire cu premierul Ucrainei şi au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca mâine (n.r. - miercuri) în România, la Iaşi, pentru a discuta cu Traian Băsescu. Cu vecinii trebuie să trăieşti bine. Leancă la Kiev, eu la Bucureşti", declara preşedintele moldovean, adăugând: "A fost o solicitare a mea".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ