Transportatorii își pot recupera o parte din acciza la carburanți de săptămâna viitoare

| 11 iul, 2014

Acciză carburanți. Transportatorii rutieri pot depune cereri pentru restituirea unei părţi din acciza la carburanţi începând de săptămâna viitoare, când intră în vigoare H.G. 537/ 2014 privind condiţiile, procedura şi termenele de restituire ca ajutor de stat a sumelor reprezentând diferenţa dintre nivelul standard al accizelor şi nivelul accizelor diferenţiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor.

Acciza carburanți. Hotărârea de Guvern va intra în vigoare marţi, 15 iulie. Autoritatea Rutieră Română (ARR) a fost desemnată Administrator al schemei de ajutor de stat, iar Ministerul Finanţelor este ordonator principal de credite. Astfel, ARR stabileşte eligibilitatea solicitanţilor, transmiţând Ministerului Finanţelor operatorii economici pentru restituirea diferenţei de accize.

Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a hotărârii şi 31 martie 2019 inclusiv.

'Procedura de restituire constă în următorii paşi: înregistrarea în Registrul vehiculelor al operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei; solicitarea trimestrială a restituirii sumelor care provin din plata accizei. În cursul săptămânii viitoare vor fi publicate pe site-ul Autorităţii Rutiere Române (www.arr.ro) formularele necesare depunerii solicitărilor de înscriere în Registrul vehiculelor a operatorilor economici eligibili pentru restituirea accizei', se arată în comunicat.

Solicitările şi documentele aferente vor fi depuse sau transmise la sediul agenţiei teritoriale ARR din judeţul unde operatorul economic a obţinut Licenţa comunitară/ Certificatul de transport în cont propriu. Operatorii economici străini pot depune solicitările, în limba română, la orice agenţie teritorială ARR.

Ministerul Finanţelor a estimat că un număr de 20.114 firme din sectorul transporturilor vor beneficia de o reducere la plata accizei suplimentare de 7 eurocenţi aplicată de la 1 aprilie 2014. Ei vor primi înapoi 4 din cei 7 eurocenţi.

Perioada de valabilitate a schemei de ajutor de stat în cadrul căreia se va face returnarea unei părţi din acciza suplimentară, este 4 aprilie 2014 - 31 martie 2019, inclusiv, iar bugetul alocat este de 3,022 miliarde de lei.

Pentru anul 2014, bugetul alocat acestei scheme de ajutor este de 282,5 milioane de lei, cu posibilitatea suplimentării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ