Tranzacție de milioane pentru cel mai bogat român: Ion Țiriac și-a vândut acțiunile către UniCredit

| 04 iun, 09:08

Grupul italian UniCredit a cumpărat pachetul de 45% din acţiuni deţinut de Ion Ţiriac la UniCredit Ţiriac Bank. Omul de afaceri iese astfel din acţionariatul băncii. UniCredit Ţiriac Bank este în top 5 bănci din România, cu active de peste 30 de miliarde de lei (7 miliarde de euro) la sfârşitul lunii martie.

"UniCredit Bank Austria cumpără acţiunile reprezentând 45% din UniCredit Ţiriac Bank S.A. deţinute de Ţiriac Holdings, majorându-şi astfel capitalul deţinut în cadrul UniCredit Ţiriac Bank S.A. de la 50,6% la 95,6%", se arată într-un comunicat transmis miercuri seară de grupul italian. UniCredit Bank Austria este divizia austriacă a UniCredit, prin care grupul italian controlează afacerile din Europa Centrală şi de Est.

Cele două părţi au agreat să nu dezvăluie prețul de vânzare sau oricare alte detalii ale tranzacției.

Finalizarea tranzacției este preconizată înainte de sfârșitul lunii iunie 2015.

“Aș dori să-i mulțumesc lui Ion Țiriac și reprezentanților Țiriac Holding pentru colaborarea excelentă și pentru angajamentul arătat în ultimii ani. În urma achiziției de la Royal Bank of Scotland a portofoliilor de clienți de retail și corporate din România (tranzacţie perfectată în 2013 - n.r.), continuăm acum să ne consolidăm și să ne extindem poziția pe piața din România prin această tranzacție”, a declarat, în comunicat, Carlo Vivaldi, vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere al UniCredit şi şeful diviziei Europa Centrală şi de Est la UniCredit Bank Austria AG.

UniCredit Bank Austria ia în considerare înaintarea unei oferte către acţionarii minoritari ai UniCredit Ţiriac Bank, se mai spune în comunicat.

Momentan, nu se ştie ce se va întâmpla cu denumirea băncii din România.

UniCredit Ţiriac Bank a luat naştere prin fuziunea UniCredit România, HVB Bank România şi Banca Ţiriac, proces care s-a încheiat în 2007. Ţiriac putea să exercite anual opţiunea de exit, convenită cu UniCredit atunci când grupul italian a preluat operaţiunile Bank Austria, care deţinea HVB Romania.

Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la peste 800 de milioane de euro. Omul de afaceri are interese în mai multe domenii - auto, imobiliare, servicii financiare, leasing sau transport aerian.

Pe lângă participaţia de 45% din Unicredit Ţiriac Bank, grupul Ţiriac mai controlează şi 44% din compania de asigurări Allianz Ţiriac şi 15% din grupul de retail Metro România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 22:04
Mihai
totul facut din carton.
lehamite imi e de asa-zisii oameni de afaceri ce se dau grande la TV.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ