Tupeu maxim la PDL. Lui Iohannis nu îi crapă obrazul de ruşine cu noii aliaţi?

| 01 sep, 2014

Demersul lui Vasile Blaga trădează un populism deşănţat. Dacă ţine atât de mult la cota de 19%, atunci ar fi trebuit că în 2010, atunci când majorarea TVA cu 5% a fost adoptată, liderul PDL să se opună public, plasându-se împotriva valului.

Liderii ACL se întrec în declaraţii care mai de care mai năstruşnice. Şi, aşa cum era de aşteptat, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis nu au ratat nici în weekend-ul recent încheiat ocazia de a se discredita în ochii românilor. În timp ce Klaus Iohannis anunţa de zor intenţia de a depune moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Ponta – dovedind astfel şi celor mai sceptici că va fi un continuator al modelului conflictual reprezentat de Traian Băsescu – Vasile Blaga se erija în susţinătorul reducerii TVA de la 24% la 19%.

Astfel, PDL a anunţat, prin vocea preşedintelui Vasile Blaga, că în noua sesiune parlamentara va insista pentru reducerea TVA, de la 24%, cât este în prezent, la 19%. Liderul PDL susţine că această reducere, care ar putea stimula economia alături de reducerea CAS, s-ar putea face în două etape, la 1 ianuarie 2016, cu 2%, şi la 1 ianuarie 2016, cu 3%.“Reducerea CAS este binevenită, dar trebuie şi alte măsuri pentru angajatori astfel încât aceştia să investească şi să creeze locuri de muncă”, a adăugat preşedintele democrat-liberal.

Pentru orice cetăţean de bun-simţ din această ţară, declaraţia lui Vasile Blaga este de-a dreptul jignitoare. Practic, după ce Băsescu, Boc, Blaga şi clica portocalie au impus măsuri severe de austeritate printre care inclusiv creşterea TVA la 24% – chipurile pentru redresarea economică – acelaşi lider PDL vine şi susţine cu seninătate că ar fi nevoie ca TVA-ul să redevină la valoarea de 19%.

Demersul lui Vasile Blaga trădează un populism deşănţat. Dacă ţine atât de mult la cota de 19%, atunci ar fi trebuit că în 2010, atunci când majorarea TVA cu 5% a fost adoptată, liderul PDL să se opună public, plasându-se împotriva valului. Evident că nu a făcut-o, ceea ce arată fariseismul liderului ACL, în contextul apropiatei campanii pentru prezidenţiale.

În timp ce Vasile Blaga amăgeşte românii cu soluţii pe care el şi partidul să nu le-au aplicat cât timp s-au aflat la guvernare, Cabinetul Ponta a demonstrat că promisiunile sunt dublate de fapte. Măsura reducerii TVA la pâine, curpinsă în programul USL, a fost adoptată începând cu 1 septembrie 2013. Astfel, cota de 24% a fost înlocuită în sectorul panificaţiei cu TVA de 9%, măsură ce a permis atât ieftinirea produselor finite, cât şi scoaterea la suprafaţă a evaziunii, cu efecte benefice în ceea ce înseamnă creşterea gradului de colectare la buget.

O vorbă din popor, perfect aplicabilă în relaţia de camaraderie Iohannis-Blaga, sună cam aşa: “spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti”. Fără îndoială, Klaus Iohannis are foarte multe lacune şi face în fiecare zi proba nepregătirii sale pentru funcţia supremă în stat. În egală măsură însă trebuie remarcată neinspiraţia aceluaişi primar al Sibiului în a-şi alege partenerii. Fiindcă, până una alta, daca alegi să defilezi oficial cu Vasile Blaga şi mai puţin oficial cu Traian Băsescu, este clar că nu poţi spera la gesturi de efuziune din partea electoratului. Ba chiar dimpotrivă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ