Gura majoră de oxigen pentru companiile din România

| 11 sep, 2014

Veștile bune din economie continuă! Guvernul a anunțat lansarea unei scheme de ajutor de stat pentru firmele românești, care va putea fi accesată până în anul 2012, bugetul total fiind în valoare de 2,7 miliarde lei, respectiv 600 mil. euro, pentru finanţarea nerambursabilă a costurilor cu active corporale şi necorporale aferente investiţiei iniţiale.

Acest ajutor vine ca o gură majoră de oxigen pentru companiile din România, care sunt încurajate să se dezvolte, dar și pentru economia națională, care va cunoaște o creștere durabilă și sustenabilă datorită investițiilor.

Conform proiectului de Hotărâre de Guvern, pentru a beneficia de ajutorul de stat, firmele trebuie să realizeze o investiţie iniţială de minim 44 milioane lei, în active corporale şi necorporale aflate în acelaşi perimetru, care să vizeze demararea unei unităţi noi, extinderea capacităţii unei unităţi existente, diversificarea producţiei unei unităţi prin produse care nu au fost fabricate anterior în unitate sau o schimbare fundamentală a procesului general de producţie al unei unităţi existente. Prin urmare, statul vine în ajutorul mediului de afaceri prin proiecte concrete, Guvernul intenționând, ca prin această schemă, să stimuleze investiţiile în active fixe de înaltă tehnologie. De asemenea, inițiativa Guvernului stimulează crearea de noi locuri de muncă.

Citeşte şi: Romania – hub industrial in Europa de Est

Schema de ajutor de stat pentru firmele românești se încadrează pe lista veștilor bune economice primite de români în ultima perioadă. Reducerea CAS pentru angajator cu cinci puncte procentuale este o altă măsură economică care vine în întâmpinarea mediului de afaceri, răspunzând nevoii de diminuare a poverii fiscale. Pe de altă parte, măsura, care a fost aprobată de Parlament, atrage după sine și crearea a 70.000 de noi locuri de muncă, scoaterea din economia neagră a alte 77.000 de locuri de muncă, creșterea investitiilor străine directe și, nu în ultimul rând, recuperea datoriilor firmelor la buget.

Producția industrială la 7 luni plus 9,7% față de aceeași perioadă a anului 2013 confirmă direcția bună a economiei românești. O altă dovadă în acest sens fiind și faptul că în iulie 2014, raportat la aceeași perioadă a anului trecut, salariul mediu net a înregistrat un avans de 5.1%, fapt ce s-a tradus prin creșterea puterii de cumpărare a banilor, salariul mediu net real crecând cu 4.1%.

Eforturile Guvernului de a stimula o creștere continuă și durabilă a economiei românești sunt confirmate și de datele raportului Competitivității Globale 2014-2015, prezentat de World Economic Forum, România având cea mai mare creștere de competitivitate în 2013 dintre țările membre ale Uniunii Europene - România a produs în 2013 cu 1.000 de dolari mai mult pe cap locuitor decât în 2012.

Citeşte şi: Preţurile nu mai vor să crească în România

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 2014
bill
"Guvernul a anunțat lansarea unei scheme de ajutor de stat pentru firmele românești, care va putea fi accesată "până în anul 2012", bugetul total fiind în valoare de 2,7 miliarde lei, respectiv 600 mil. euro"
Daca nu ma insel suntem deja in 2014!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ