Udrea: Boc s-ar putea regăsi categoric în PMP sau ar putea susţine formaţiunea chiar din PDL

| 31 ian, 2014

Primarul Clujului, Emil Boc, s-ar putea regăsi "categoric" în Partidul Mişcarea Populară, spune într-un interviu la RFI deputatul Elena Udrea, care a demisionat joi din PDL, ea precizând însă că fostul premier ar putea susţine PMP "de la distanţă, chiar rămânând în PDL".

Întrebată dacă s-ar putea regăsi Emil Boc în Partidul Mişcarea Populară şi dacă uşa acestei formaţiuni pentru actualul primar al Clujului, Udrea a răspuns: "Categoric, da! Numai că legea nu permite primarilor să plece din partidul cu care au câştigat alegerile, însă evident că Emil Boc împărtăşeşte aceleaşi idei, aceleaşi proiecte, aceeaşi luptă pe care o duc şi Traian Băsescu şi echipa preşedintelui din PDL şi sunt convinsă că şi sub forma aceasta, de la distanţă, chiar rămânând în Partidul Democrat Liberal, Emil Boc este alături de efortul Partidului Mişcarea Populară şi de preşedinte de a se opune actualei Puteri, de efortul de a continua reforme importante, cum sunt cele care au demarat şi uitaţi că primesc piedici tot timpul şi acum mă refer la reforma justiţiei, spre exemplu", scrie mediafax.

Întrebată dacă ar putea urma şi alte plecări din PDL, după demisia ei, Udrea a răspuns: "Este foarte posibil, pentru că la fel ca mine gândesc foarte mulţi colegi din partid. S-a văzut lucrul acesta şi la alegerile interne, unde aproape jumătate din partid a votat pentru moţiunea pe care am reprezentat-o (...). La baza partidului, oamenii vor să rămână în parteneriat cu preşedintele (Traian Băsescu-n.r.), împotriva USL (...). Sunt foarte mulţi care, probabil, gândind la fel cum gândesc şi eu, se vor regăsi mai degrabă în Mişcarea Populară decât în PDL. Dar nu cred şi nu-mi doresc ca Partidul Mişcarea Populară să fie un aspirator de membri de la PDL".

Elena Udrea spune că se gândea de multă vreme la demisia din PDL: "Mă gândesc de foarte mult timp la soluţia aceasta, la faptul că astăzi în PDL este evident că discursul actualei conduceri nu corespunde aşteptărilor electoratului de centru-dreapta, este un discurs de Opoziţie mai degrabă la preşedinte, un discurs prin care de foarte multe ori s-a negat propria guvernare".

Întrebată dacă a fost sfătuită de preşedintele Traian Băsescu să demisioneze din PDL, Udrea a răspuns: "Nu, categoric, nu! Dar discuţii de-a lungul timpului au mai fost (...). Se simte nevoia ca în spatele preşedintelui să se ralieze o formaţiune care să aibă acelaşi mesaj cu preşedintele împotriva acestui Guvern, care în fiecare zi produce o nouă criză".

Referitor la acuzaţiile la adresa ei din partea liderilor PDL privind refuzul de a avea o discuţie deschisă cu conducerea partidului, deputatul demisionar spune: "Probabil că este o reacţie la nervi, la supărare a colegilor mei, pentru că nu cred că am demonstrat vreodată că nu doresc să discut cu conducerea partidului, dimpotrivă, în ultimele opt luni a fost o dorinţă pe care mi-am exprimat-o şi public şi în privat de a discuta şi de a încerca să conving actuala conducere a partidului că din punctul meu de vedere şi al multor altor colegi, drumul pe care merge acum PDL nu este un drum care să ajute partidul (...). Deci eu am încercat tot timpul să discut cu ei. Este incorect să spună acum că am refuzat să vorbim, că mi-ar fi cerut şi aş fi refuzat să vorbim".

Intrarea Elenei Udrea în Partidul Mişcarea Populară a fost anunţată oficial, joi, preşedintele PMP, Eugen Tomac spunând că aceasta este "unul dintre cei mai puternici oameni politici din zilele noastre".

Eugen Tomac a fost întrebat şi despre posibila intrare în PMP a consilierilor prezidenţiali recent eliberaţi din funcţie. "Domnul Funeriu deja a anunţat că se alătură partidului, îi aşteptăm cu multă bucurie şi pe ceilalţi consilieri care vor dori să se implice în activitatea politică a partidului, sunt bineveniţi. Sunt oameni care au făcut politică, alţii nu au făcut politică. Nu am discutat şi nu vă pot confirma nume în afară de ce am discutat cu domnul Funeriu", a răspuns Tomac la întrebări. El a precizat că nu a avut o discuţie cu ceilalţi consilieri, dar a arătat că unii dintre ei sunt membri fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

Surse politice declarau luni că mai mulţi consilieri de la Cotroceni printre care Adrian R[dulescu şi Gabriel Berca ar putea să demisioneze pentru a se înscrie în Partidul Mişcarea Populară.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele şi deciziile de eliberare din funcţie pentru consilierii prezidenţiali Sebastian Lăzăroiu, Daniel Funeriu, Virgil Păunescu, Adrian Rădulescu şi Gabriel Berca, şi pentru consilierii de stat Maria Bitang, Raluca Boboc şi Daniel Moldoveanu.

Fostul consilier prezidenţial Daniel Funeriu a scris, marţi, pe pagina de Facebook, că se înscrie în Partidul Mişcarea Populară pentru a-l creşte şi a-l face puternic şi că va cere încrederea colegilor pentru a reprezenta PMP în Parlamentul European.

Partidul Mişcarea Populară va fi înscris în Registrul partidelor politice, în urma deciziei definitive dată miercuri de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti, liderul formaţiunii, Eugen Tomac, declarând că "29 ianuarie 2014 va rămâne în istorie ca dată de naştere a PMP".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ