Ultima LOVITURĂ a lui Traian Băsescu pentru Cabinetul Ponta

| 18 dec, 2014

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a reproşat lui Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, faptul că i-a trasat ca sarcină să obţină la Consiliul European derogarea de la limitele de deficit în vederea finanţării armatei, fără ca MApN să trimită la Bruxelles documentaţia necesară.

Traian Băsescu a ţinut să-l urecheze public pe ministrul Apărării, Mircea Duşa, în cazul bugetului ministerului Apărării, fiind probabil ultima mustrare publică adresată de la pupitrul prezidenţial pentru guvernul condus de Victor Ponta.

"Am văzut sarcina primită prin presă de la ministrul Mircea Duşa să rezolv problema bugetului Apărării. Domnul ministru tinde să dovedească şi public că nu înţelege nimic. Întrebarea mea este ce documentaţie s-a trimis la Bruxelles ca eu să pot susţine în Consiliul European acest lucru", a declarat Traian Băsescu înainte de a pleca la ultima reuniune a Consiliului European la care va participa.

Preşedintele s-a arătat încrezător că Ministerul de Finanţe şi Ministerul Apărării vor trimite cât mai repede documentaţia necesară pentru ca România să poată obţine o derogare de la limitele de deficit convenite prin Tratatul Fiscal pentru a permite creşterea bugetului MApN.

Citeşte şi: Traian Băsescu: A fost o onoare să reprezint România la Consiliul European vreme de 10 ani


"Am discutat cu premierul Ponta subiectul în timpul negocierilor cu FMI. L-am rugat să agaţe un 0,1% în plus pentru armată în deficitul pe care-l va conveni pentru a credibiliza acţiunea noastră astfel încât noi să spunem 'Atât am putut, dar mai vrem o extindere cu încă 0,2% a deficitului destinat cheltuielilor de apărare. Acest lucru se poate face cu o documentaţie solidă depusă la Comisia Europeană", a spus preşedintele.

El a arătat că la această reuniune a Consiliului European nu poate decât să-l pună în temă pe preşedintele Comisiei Europene, Jean Paul Juncker, că această documentaţie urmează să vină în scurtă vreme. "Lucrul este posibil, dar nu se rezolvă cu dat sarcini prin presă, ci cu făcut documentaţie consistentă", a conchis Traian Băsescu.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ