ULUITOR: Ce a declarat DARIUS VÂLCOV în cătuşe

| 25 mar, 18:46

Darius Vâlcov a fost reținut de DNA chiar de ziua lui! Nu a fost Buna Vestire, însă fostul ministru a spus, la ieșirea de la DNA că: ”Mergem înainte!”

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost reţinut în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri.

Darius Vâlcov a ieșit din sediul DNA în jurul orei 18.30, fiind dus în Arestul Poliției Capitalei. La ieșirea de la Direcția Națională Anticorupție, fostul ministru a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, afirmând doar că ”mergem înainte”.

După ce își va petrece noaptea în arest, Darius Vâlcov va fi dus joi la Înalta Curte unde se va judeca propunerea de arestare preventivă făcute de procurorii DNA în cazul său.

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov a fost reținut pentru 24 de ore miercuri de procurorii DNA. Vâlcov s-a prezentat miercuri la DNA pentru noi audieri în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție.

Judecătorii Înaltei Curți urmează să decidă sub ce măsură preventivă va fi cercetat în continuare Darius Vâlcov.

Tot miercuri, plenul Senatului a adopatat cererea DNA de reținere și arestare a fostului ministru. Parlamentarii au dat, miercuri, aviz favorabil pentru arestarea fostului ministru de Finanțe, Darius Vâlcov. Comisia de votare a înregistrat 97 voturi pentru, 48 contra, și 5 anulate.

Potrivit procurorilor, Darius Vâlcov ar fi săvârșit fapte de comerț incompatibile cu funcțiile pe care le-a deținut: primar, senator și ministru de finanțe, prin intermediul unei firme de cadastru, a unei firme de contabilitate și a unui cabinet de avocatură. Fostul ministru ar fi condus aceste firme prin interpuși.

De asemenea, Vâlcov, ar fi ascuns lingouri de aur și 90.000 de euro, și ar fi încercat să înstrăineze seiful în care deținea mai multe bunuri.

Citeşte şi: DARIUS VÂLCOV a fost reţinut

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ