Un candidat exotic la șefia PMP, tertip sau disperare?

| 05 iun, 2014

Partidul lui Băsescu a intrat în linie dreaptă pentru alegerea conducerii, în cadrul primului  Congres PMP, care va avea loc sâmbătă, membrii de partid sunt așteptați pentru a vota noua structuctură de conducere a formațiunii politice.

Astăzi este ultima zi când doritorii își pot depune candidaturile la șefia PMP. Printre numele vehiculate s-au regăsit Elena Udrea, Cristian Diaconescu și Adrian Papahagi, dar, până în acest moment, doar fostul consilier al lui Băsescu, Adrian Rădulescu, a spart gheața și a anunțat oficial că intră în cursa pentru ocuparea funcției de președinte al partidului. În acest context, este imposibil să nu ne întrebăm ce dedesubturi sunt în spatele acestei candidaturi - un candidat exotic la șefia PMP, tertip sau disperare?

Fostul consilier al lui Băsescu, crescut și trainuit de președinte în curtea Palatului Cotroceni, este cel care a intermediat achiziționarea de către Ioana Băsescu a terenului de la Nana. Mai mult decât atât, implicat fiind în acest scandal, Rădulescu nici nu s-a sinchisit să răspundă invitațiilor adresate de Comisia Nana pentru a lămuri achiziţia de terenuri de către familia Băsescu în judeţul Călăraşi, cu toate că a ieșit cu nenumărate declarații de susținere a legalității tranzacției. Astfel, este posibil ca fostul consilier al lui Băsescu să fi negociat cu Băsescu funcția de președinte al PMP în schimbul tăcerii în cazul Nana. Pe de altă parte, în cazul președintelui vorbim de o plată a datoriei, ceea ce înseamnă că Băsescu i poate arunca un os lui Rădulescu, dar în mod cert, puterea de decizie nu se va afla în mâinile lui.

Același Rădulescu i-a etichetat pe români cu termenul de “milogi”. “Am învăţat poporul prost. I-am învăţat milogi şi cerşetori şi nu fac nimic fără bani. Sunt mai rău ca o armată de mercenari. Eu mă tot duc după tineri şi le spun să nu mai facă la fel ca ăştia. Nu luaţi bani că ajungeţi la puşcărie, nu faceţi de-astea că mai devreme sau mai târziu le plătiţi! Libertatea nu are echivalent în bani şi prestigiul se câştigă greu, dar se pierde uşor”, sublinia Adrian Rădulescu într-un interviu acordat recent unui cotidian central.

În altă ordine de idei, va fi interesant de văzut care va fi parcursul Elenei Udrea. Dacă până înainte de alegerile europarlamentare protejata lui Băsescu era favorita pentru șefia partidului și numele ei era vehiculat chiar și pentru cursa prezidențială, acum nu se mai aude mare lucru despre planurile blondei. După dezastrul de la alegerile pentru Parlamentul European au apărut mai multe voci critice la adresa Elenei Udrea, voci care aduceau în discuție modul defectuos în care a condus blonda campania PMP și faptul că PMP nu va reuși să se impună pe scena politică autohtonă sub comanda ei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iun, 2014
fan Ferenczy
se pare,pe surse(cum va place voua sa spuneti) ca tu esti Dna Sultanescu...
am o rugaminte,acum ca PPDD intra in structurile guvernului
imi dai voie sa-ti zic Elodia?
sau mai bine,Magda Ciumac?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ