Augustin Zegrean, la ieşirea de la Parchet: Am fost audiat în calitate de martor

| 17 iun, 11:18

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a ajuns a fost audiat miercuri la Parchetul General, în dosarul eratei CCR care a schimbat soarta referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu din 2012.

UPDATE:

La ieşirea de la audieri, Zegrean a fost întâmpinat de doi protestatari, care i-au strigat "Ruşine!" şi "Demisia!" şi l-au acuzat că lea furat votul de la referendum. Întrebat de ce i se cere demisia, şeful CCR a declarat: "Întrebaţi-i pe ei de ce îmi cer demisia. Şi când am fost în Parlament mi s-a strigat 'orbul handicapat'. În Parlament!"

Augustin Zegrean a mai declarat că a fost audiat în calitate de martor şi că a răspuns "în mod cinstit" la toate întrebările. "M-au întrebat dacă s-a modificat rezultatul alegerilor. Noi ce am primit de la BEC aia am dat mai departe", a declarat judecătorul.

Preşedintele CCR a mai precizat că erata care a dus la invalidarea referendumului a fost întocmită în biroul său. "Nu a fost noaptea, ci dimineaţa. Era setată greşit ora calculatorului, se poate verifica", a mai afirmat Zegrean.

Ştire iniţială:

Augustin Zegrean, la sosirea la Parchetul General:

"Întodeauna am emoții. Sunt un tip emotiv", a spus Zegrean înaintea audierii.

"Curtea Constituțională a redactat erata. Cu ce să mă simt vinovat? Am luat o decizie. Repet, rezultatul votului nu l-am stabilit noi. Am primit de la Biroul Electoral Central procesul verbal privind rezultatul votării, 8 milionae și ceva de cetățeni, 46,24% din numărul cetățenilor înscriși pe listele electorale", precizează președintele CCR.

Zegrean subliniază că "nu e prima plângere, au fost o mulțime, dar s-a dat NUP. Nu e justificată redeschiderea dosarului. Nu putem fi trași la răspundere juridică, penală în exercitarea mandatului".

Procurorii au deschis dosarul referendumului din 2012 pentru demiterea președintelui țării din acel momnet, Traian Băsescu, în care șase din cei nouă judecători sunt anchetați. Zegrean se află printre judecătorii care au semnat erata și au invalidat referendumul.

 

Citeşte şi: DRAGOŞ BĂSESCU, nepotul lui Traian Băsescu, a fost ridicat de procurorii DNA. A cerut mită un milion de euro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iun, 15:23
sorin
Acest program iti aduce bani !
Acest program iti aduce bani! Noutate absoluta pentru toti cei care vor sa castige bani in timpul liber! Vino si convinge-te! Totul este absolut serios si de incredere! Vei vedea imediat ca ai facut alegerea cea mai buna! Lucrezi part-time, acasa, si castigi bani! Te astept sa ceri acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
17 iun, 14:32
mistretul
Handicapatuldelaccr
AR TREBUI SA NE FIE RUSINE CAND VEDEM ASEMENEA HANDICAPATI LA. TV DAR LA CCR !!!!!!!! RUSINE SPURCATILOR BASISTI !!!!
17 iun, 14:28
PETRE
Zegrean
Hopa !
Poate asa scapa Dragnea ! Ultima strigare"S.O.S !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ