Valorile lui Iohannis – întoarce spatele mamelor, face mişto de cei care se chinuie să îşi crească copiii

| 27 aug, 2014

Pentru edilul sibian, balanţa a înclinat desigur înspre componenta pecuniară, dar mai grav este tonul condescendent cu ajutorul căruia Klaus Iohannis ne explica luni seară cum şi-a acumulat averea sacrificându-şi familia.

De vreo câteva zile Klaus Iohannis şi ACL, al cărui candidat pentru alegerile prezidenţiale a fost desemnat, dau dovadă de un comportament greu de conceput într-un stat modern şi interesat de bunăstarea cetăţenilor săi. Desigur, cea mai dură declaraţie i-a aparţinut lui Klaus Iohannis, care fiind invitat luni seară la B1 Tv a declarat despre casele sale că: "am vândut şi am cumpărat altele, şi iar le-am vândut, şi iar am cumpărat. A fost relativ simplu, atunci au fost ieftine casele, mulţi saşi plecaseră din Sibiu, deci lucrurile au decurs din aproape în aproape. În afară de asta... ce să vă spun. Noi nu avem copii, deci alţii au investit în copii, în educaţia copiilor, noi am investit în imobile. Lucrurile sunt absolut simple, absolut transparente".

Citeşte şi: O intrebare pentru Klaus Iohannis

Care va să zică, pentru liderul PNL alegerea a fost cât se poate de simplă şi s-a dat între a avea copii şi a avea avere. Pentru edilul sibian, balanţa a înclinat desigur înspre componenta pecuniară, dar mai grav este tonul condescendent cu ajutorul căruia Klaus Iohannis ne explica luni seară cum şi-a acumulat averea sacrificându-şi familia.

Dacă acest mişto la adresa românilor nu era suficient, cu doar câteva ore înainte de participarea lui Iohannis la emisiunea difuzată de B1 Tv, PNL şi PDL reuşiseră să se facă de râs în Parlament, senatorii opoziţiei retrăgându-se din plen atunci când au fost aduse în discuţie proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor. Argumentul invocat a fost acela că n-ar fi fost lăsați să își spună punctul de vedere la dezbaterea pe proiectul de lege privind reducerea CAS, motiv pentru care le-au întors efectiv spatele mămicilor și pensionarilor care așteptau să fie amnistiați fiscal.

În realitate, propunerile executivului sunt justificate, având în vedere că întreaga situaţie fusese provocată de o greşeală a statului român, dar pentru care trebuie să plătească aproximativ 30.000 de mame şi pensionari. Blocajul nejustificat creat Iohannis şi ai săi este de natură să genereze tensiuni sociale şi probabil va crea pierderi în alegeri pentru ACL.

Important de remarcat este şi faptul că aceste momente din activitatea opoziţiei din ultimele zile se potrivesc de minune cu opiniile lui Traian Băsescu în legătură cu binefacerile pe care austeritatea, aplicată desigur doar populaţiei nu şi camarilei de partid, le-ar avea. Astfel devine evident că, în eventualitatea în care liderul PNL ar ajunge la Cotroceni şi ar reuşi să formeze o nouă majoritate parlamentară, ne putem aştepta la o revenire la modelului economic promovat de actualul preşedinte, bazat nu pe o creştere sănătoasă şi pe o redistribuţie echitabilă ci pe tăieri mecanice şi nejustificate.

Citeşte şi: Riscă ACL să propună un candidat la preşedinţie care are probleme cu justiţia?

Privite împreună, cele două momente de luni spun foarte multe despre sistemul de valori a lui Klaus Iohannis şi al celor din jurul său. Nu este suficient că liberalii şi democrat liberalii şi-au bătut joc în Parlament de nişte mii de mame aflate într-o situaţie dificilă, dar peste câteva ore marea speranţă a dreptei din România i-a jignit pe toţi acei români care se luptă să le ofere copiilor lor un viitor mai bun. În schimb, în doar câteva luni, liderul PNL şi toţi cei din jurul său ne vor cere să le dăm voturile, probabil sperând că în următorii cinci ani îşi vor bate joc de noi aşa cum o fac în prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 sep, 2014
Mihai A
Disperare
Daca nu ma insel, omul chiar a lamurit la Resita ca "a vrut din tot sufletul sa aiba copii", dar "nu s-a putut".

Oameni buni, chestia asta e o drama. A face din asta o tema de atac este de o abjectie atat de mare, incat nu rezulta decat doua concluzii:
1. PSD nu are absolut nimic de spus, niciun plan, nicio viziune, ci doar lanseaza atacuri ieftine la persoana
2. Cand vezi ca toate tunurile sunt indreptate catre un singur om, e clar care este pericolul pentru dâmboviţenii de mahala daca K. Iohannis ajunge preşedinte...
27 aug, 2014
calin
Mizerie de articol
jegul asta se numeste articol? tot ce face e sa intarpreteze la nivel de clasa a7a ceea ce a zis un om, in asa fel incat sa manipuleze multi altii. Unde e intorsul de spate? unde e misto-ul? Jurnalisti de rahat, sper sa ai parte si tu candva de acelasi gen de articol
27 aug, 2014
Sa iti fie rusine!
Jenant
Un articol jenant. De ce?

1. Autoarea articolului ori este atat de proasta incat chiar asta a inteles din ce a vorbit omul ala. ( am urmarit emisiunea).

2. Autoarea articolului a scris acest articol in acest mod pentru ca a primit ordine in acest sens. Mai exact a incercat sa manipuleze pe unii saraci cu duhul si cu sinapsele si sa le influenteze imaginea despre subiectul articolului.

Fata de faptul ca pentru niciunul dintre motivele de mai sus eu nu as face niciodata asa ceva, pentru ca este un gest sub orice critica sa insinuezi ca un om nu are copii pentru ca a ales sa faca avere ...., pentru ca asa intelegi sa iti faci treaba, Elena Constantin esti o nesimtita, un jeg uman.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ