Iohannis răstoarnă adevărul cu fundul în sus – problema migrației primarilor

| 27 aug, 2014

Klaus Iohannis a declarat luni seara că Victor Ponta va pierde „sigur” alegerile prezidențiale în cazul în care va emite Ordonanța care permite migrația politică a aleșilor locali, menționând că românii nu „înghit” așa ceva.

Klaus Iohannis candidat. Ceea ce a omis Klaus Iohannis este faptul că, în 2012, PDL a obținut un scor rușinos pentru că românilor le pasă de orientarea politică a primarilor doar dacă aceștia fac parte din partidul care le-a tăiat salariile și pensiile, și care îl susține pe Traian Băsescu. Cum Iohannis s-a aliat cu ambii, și cu PDL, și cu Băsescu, nu Ponta este cel care ar trebui să își facă griji.

Problema românilor nu este OUG care va permite primarilor să își aleagă ce partid vor, care va permite liberalilor care au candidat sub sigla USL, susținuți de Ponta și Antonescu, să denunțe trădarea conducerii PNL și alianța cu Băsescu și oamenii lui. În acest moment, aceștia sunt forțați să rămână în cadrul partidului, deoarece altfel riscă să-și piardă mandatul.

Citeşte şi: Cum l-a asigurat Iohannis pe Băsescu de întreaga sa supunere

Emil Boc Elena Udrea. Dar efectele OUG nu se vor manifesta neapărat de facto, ci mai degrabă de iure. Spre exemplu, Emil Boc, pedelist în acte, și-a manifestat deschis susținerea pentru Elena Udrea și nu l-a oprit carnetul de partid să o nominalizeze pe Udrea să-și toarne o găleată cu apă rece în cap, la fel cum nu îl va opri să se mobilizeze în turul I pentru ea și nu pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis. Ca Boc sunt mulți alți primari ACL în țară, care dacă vor pot să susțină pe oricine altcineva decât Klaus Iohannis și să nu pățească nimic. Ba chiar putem spune că o astfel de OUG ar fi benefică pentru ACL, deoarece așa liderii formațiunii vor ști cine este cu adevărat alături de ei și cine nu. Așadar, din acest punct de vedere, problema migrației este una falsă.

Citeşte şi: Candidaţii lui Băsescu, circarii României

În loc să accepte că primarii liberali îl pot susține pe Victor Ponta și cu și fără modificarea legii, și să facă tot posibilul să-i țină în partid din propria lor voință, Iohannis umblă cu pâra pe la ambasade. Cu excepția denigrării României, mare lucru nu va reuși. Oricum, ideea cu ambasadele este cu mult mai „inteligentă” decât cea cu boicotarea alegerilor prezidențiale. Poate ar trebui să îi spună cineva lui Iohannis că la alegeri nu e ca la referendum, nu există un cvorum.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ